Spirit of Paimio 2024

9 lokakuun, 2024 - 10 lokakuun, 2024
09:00 - 18:30Paimion Parantola

Paimion parantola -säätiön toinen vuosittainen Spirit of Paimio -konferenssi järjestetään lokakuussa 9.–10.10.2024. Tänä vuonna konferenssin keskiössä ovat ihmiset ja yhteenkuuluvaisuus. Reimagining Communities, Yhteisöjen uusi aika -teeman alla konferenssi kokoaa kansainvälisen joukon luovien alojen vaikuttajia pohtimaan, kuinka Alvar ja Aino Aallon kantavat ideat Paimion parantolan takana – erityisesti arkkitehtuuri, jossa empatia, yhteisöllisyys ja tieteellinen tutkimus olivat tärkeässä osassa – voivat inspiroida ja kehittää tämän päivän yhteiskuntia.

Tapahtuman ensimmäisiksi pääpuhujiksi on vahvistettu Beatriz Colomina, Bjarke Ingels, Carlo Ratti, Ersilia Vaudo, Octave Perrault, Spencer Bailey ja Studio Swine.

Konferenssin kuraattori, Space Caviar -designtoimistostaan tunnettu Joseph Grima ja Paimion parantola -säätiön toimitusjohtaja Mirkku Kullberg ovat suunnitelleet kaksipäiväisen ohjelman, joka ammentaa inspiraatiota ja näkökulmia Alvar ja Aino Aallon ikonisesta parantolasta. Luvassa on inspiroivia luentoja, haastatteluja ja pyöreän pöydän keskusteluja arkkitehtuurin, kaupunkien, yhteiskuntien ja hyvinvoinnin tulevaisuudesta.

Tapahtuman keskustelujen lähtökohtana toimii Alvar Aallon seuraava sitaatti: “Rakennustaide on elämän synteesi aineellistuneessa muodossa. Meidän tulee yrittää tuoda saman katon alle ajattelutapa, joka ei ole pirstaleinen, vaan jossa kaikki on sopusoinnussa keskenään.”

Lue lisää tapahtumasta

Hae sivustolta: