Riisuttu runko -näyttely

8 syyskuun, 2022 - 15 syyskuun, 2022

8.-15.9.2022

Avajaiset 8.9.2022 klo 17

Hakaniemenranta 10
Merihaan parkkitalo P1
Pohjakerros

Kyseessä ei ole näyttelytila, vaan parkkihalli, joten olethan varovainen liikkuessa alueella.

——–

Riisuttu Runko tutkii 1960- ja 70-luvuilla rakennettujen katoavien rakennusten anatomiaa, niiden runkoa ja purkamisprosessia betonisten pienoismallien ja valokuvien kautta. Parhaillaan puretaan etenkin arjen moderneja rakennuksia, kuten kouluja, toimistorakennuksia, tehtaita, terveyskeskuksia ja ostoskeskuksia. Myös Merihaan P1-parkkitalo, jossa näyttely järjestetään, on purku-uhan alla.

Näyttelyn ja tutkimusaineiston on koonnut Kuunteluharjoituksia-työryhmä, joka on Karita Rytivaaran ja Kaisa Karvisen arkkitehtuuripraktiikka ja tutkimuskerho, joka tarkastelee arkkitehdin työskentelykenttää ja haastaa sen konventioita sosiaalisten ja kärsivällisten menetelmien avulla. Meidän pitäisi purkaa ja uudelleen rakentaa ajatteluamme, ei rakennuksiamme.

Parhaillaan työryhmä työskentelee modernien betonisten rakennusten parissa ja tarkastelee niihin kohdistuvaa purkamisen kulttuuria. Työryhmä keskittyy rakennusrungon esteettiseen rooliin 1960- ja 1970-luvun arkkitehtuurissa. Moderni rakennusrunko toimii ohjenuorana talojen anatomiaan. Avoimuus ja avaruudellisuus olivat keskeisiä pyrkimyksiä ajan arkkitehtuurissa. Voimmeko löytää uutta talojen ihon alta? Menetämmekö purkutyömailla, jotain mitä emme vielä ymmärrä?

Lue lisää

Hae sivustolta: