Puhutaan puusta -keskusteluklubi / Camilla Vuorenmaa: Maalauksen ja puukaiverruksen fuusio – taiteellisesta työskentelystä ja puun merkityksestä suomalaisessa nykytaiteessa

15 joulukuun, 2020

Puhutaan puusta -keskusteluklubissa keskustellaan puun merkityksestä suomalaisessa nykytaiteessa Camilla Vuorenmaan johdolla.

Puhutaan puusta -keskusteluklubissa päivän aihetta työstetään yhdessä keskustellen. Camilla Vuorenmaa kertoo alustuksessaan puun merkityksestä taiteilijan työssä omakohtaisin esimerkein. Vuorenmaan alustuksessa esimerkit suomalaisista nykytaiteilijoista laajentavat näkökulman suomalaiseen kansanperinteeseen puun parissa.

Camilla Vuorenmaa (s.1979) valmistui Kuvataideakatemiasta 2005. Hän oli Ars Fennica- ehdokas vuonna 2017 ja voitti Suomen taideakatemian palkinnon 2015. Vuonna 2018 hänelle myönnettiin myös William Thuring nimikkopalkinto. Vuorenmaa on esiintynyt yksityisnäyttelyissä mm. EMMAssa, Kunsthal Charlottenborgissa, Forum Boxissa ja ryhmänäyttelyissä mm. Galleri Thomassenissa, Amos Anderssonin taidemuseossa, Bury Art Museum & Sculpture Centerissä. Hänen teoksiaan on edustettuna merkittävissä julkisissa kokoelmissa kuten Kiasman, Saastamoisen säätiön, EMMAn ja HAMin kokoelmissa.

Osallistumisohjeet:
Keskusteluklubi järjestetään Zoom-alustalla. Tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä viimeistään 11.12.2020: https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Puhutaan-puusta-keskusteluklubi-15.12.2020

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle.

Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtuman ajankohtaa. Keskusteluklubi on suomenkielinen, maksuton tapahtuma.

Puhutaan puusta
Puhutaan puusta -keskusteluklubi jatkaa Wood Works -luentosarjaa poikkititeellisellä, keskustelevalla ja kantaaottavalla linjalla. Tarkoituksena on luoda kiinnostavien keskustelujen kaari, joka kantaa metsästä ja sen mystisistä tasoista aina tulevaisuuden puuvisioiden horisonttiin. Metsään ja puuhun liittyvät kuvakulmat antavat monialaiselle, arkkitehtuurin parissa toimivalle ammattilaisyleisölle konventioidensa ulkopuolista syvyyttä, näkymiä ja kiinnittymispintoja.

Keskustelusarjan toteutettavat Arkkitehtuurimuseo ja ympäristöministeriö. Sarjan on kuratoinut arkkitehti Pekka Pakkanen.

Lisätietoja:
Jemina Lindholm
tuottaja, Arkkitehtuurimuseo
jemina.lindholm@mfa.fi
+3584577310476

Hae sivustolta: