Open House Helsinki: Korttelikinojen Helsinki -paneelikeskustelu

6 toukokuun, 2023

Elokuvateatteri Riviera, Harjukatu 2, 00500 Helsinki
lauantaina 6.5. klo 13

Elokuva on viihdemuoto, joka on jättänyt jälkiä niin kaupungin fyysiseen muotoon kuin sen kollektiiviseen muistiin. Elokuvat ovat ikuistaneet kadonnutta Helsinkiä eri vuosikymmeneltä, ja moni pitkään Helsingissä asunut tuntuu hahmottavan kaupunkia kauan sitten kadonneiden leffateattereiden kautta.

Viimeisen vuosikymmenen aikana Helsingin leffateatteritarjonta on monipuolistunut merkittävästi: multiplex-teatterit ovat levittäytyneet ydinkeskustasta esikaupunkeihin, samalla kun kantakaupunkiin on syntynyt verkosto uuden sukupolven korttelikinoja, joissa tarjoillaan niin laatuelokuvia kuin ruokaa ja juomia. Uusiakin elokuvakeskuksia on parhaillaan rakenteilla. Miltä siis näyttää helsinkiläinen leffakulttuuri ja sen tuottama rakennusperintö nyt ja tulevaisuudessa?

Paneelikeskusteluun osallistuvat: Urmas A. Hilapieli, Hannu Salmi, Aino Niskanen, Juhani Styrman.

Tilaisuuden vetäjä: Kristo Vesikansa.

Riviera: ”Riviera on Kallion paras ja ainoa elokuvateatteri: leffasali ja kaksi baaria. Punaiset sohvat. Cocktaileja ja tuoreen popcornin tuoksua. Elokuvasali kuin Titanicin ykkösluokka, mutta tunnelma alakannen bileiden rentoutta. Pakopaikka arjesta. For relaxing times.” Kahvila baari on auki tilaisuuden ajan.

Ilmoittaudu ja lue lisää tapahtumasta

Hae sivustolta: