Open House Helsinki 2021

7 toukokuun, 2021 - 9 toukokuun, 2021
Helsinki

Open House Helsinki 2021 järjestetään 7.-9.5.2021

Open House Helsinki -tapahtuman tarkoituksena on avata ovet kaupunkilaisille ja vierailijoille sinne, minne ei tavallisesti pääse. Open House Helsinki järjestää kerran vuodessa opastettuja kierroksia kiinnostaviin sisätiloihin, kaupunginosiin, sisäpihoille sekä uusiin ja vanhoihin arkkitehtuurikohteisiin.

Tämän vuoden ohjelma koostuu mielenkiintoisten arkkitehtuurikohteiden video-esittelyistä, arkkitehtuurisuunnistuksesta, kiehtoviin ulkotiloihin keskittyvistä kävelykierroksista sekä inspiroivista arkkitehtiklinikoista.

Ohjatut kierrokset johdattelevat Töölössä, Vallillassa ja Puu-Käpylässä 1920-luvun Helsinkiin

Kiinnostaviin ulkotiloihin pääsee tutustumaan omatoimisella audiokävelyllä ja ohjatuilla kierroksilla. Arkkitehtuurimuseon kierrokset johdattelevat Töölössä, Vallillassa ja Puu-Käpylässä 1920-luvun Helsinkiin. Maisema-arkkitehtuurisesti mielenkiintoisia kohteita taas esitellään muun muassa Jätkäsaaressa ja Triplan alueella Pasilassa. Omatoimiselle Kallio-kierrokselle pääsee arkkitehti Inari Virkkalan toteuttamalla audiokierroksella, jossa ääniopasteen kautta tutustutaan Kallion asuintalojen julkisiin tiloihin.

Arkkitehtuurisuunnistus ja arkkitehtiklinikat uusia ohjelmasisältöjä

Omatoimisen mahdollisuuden arkkitehtuurin kokemiseen tarjoaa myös ensimmäistä kertaa järjestettävä arkkitehtuurisuunnistus. Etelä-Helsingin jugend-helmiä ja modernimpaa arkkitehtuuria sisällään pitävä suunnistusreitti on mahdollista kulkea koko viikonlopun ajan.

Kahdenkeskiseen konsultointiin yhdessä arkkitehdin kanssa on mahdollisuus osallistumalla viikonlopun aikana järjestettäviin arkkitehtiklinikoihin. Klinikoissa on mahdollisuus kysyä neuvoja arjen suunnitteluongelmiin suoraan arkkitehdeiltä. Aiemmilta vuosilta tuttu konsepti toteutetaan nyt etävastaanottoina.

Digitaaliset sisällöt avaavat ovia myös kansainväliselle kohderyhmälle 

Videoiden välityksellä ovet aukeavat Eliel Saarisen suunnittelemaan Helsingin päärautatieaseman kellotorniin, Jätkäsaaren Vihreistä vihrein -asuinrakennukseen, Yrjö Kukkapuron ateljeehen, Ylen linkkitorniin sekä Roihuvuoren ala-asteelle. Videoesittelyt ovat katsottavissa koko tapahtuman ajan. Osa videoista on englanniksi ja osaan tulee englanninkielinen tekstitys.

Ohjelma järjestetään koronaturvallisesti ja ohjelma on pääasiassa digitaalista. Kävelykierroksilla noudatetaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.

Open House Helsinkiä järjestää Openhouse ry. Kierroksista ja niiden sisällöistä on vastuussa kierroskohteen avaava taho itse.

Ohjelma ja lisätietoja www.openhousehelsinki.fi.

Hae sivustolta: