New European Bauhaus -festivaalilla juhlitaan kaunista ja kestävää tulevaisuutta 9.–12.6.

9 kesäkuun, 2022 - 12 kesäkuun, 2022

Festivaali järjestetään hybriditapahtumana. Brysselissä pidettävän päätapahtuman lisäksi festivaalilla on oheistapahtumia eri puolilla Eurooppaa. Ohjelmahaku on auki 21. maaliskuuta saakka.

Uusi eurooppalainen Bauhaus on EU:n aloite, joka tuo kulttuurisen ulottuvuuden vihreän kehityksen ohjelmaan. Osana aloitetta tänä vuonna järjestetään ensimmäisen kerran New European Bauhaus -festivaali, joka kutsuu eri alojen ihmisiä visioimaan tulevaisuuden tieteen, taiteen, suunnittelun politiikan, arkkitehtuurin ja tekniikan mahdollisuuksia. Festivaalin pääteemoja ovat kauneus, kestävyys ja osallisuus, ja sen ohjelmisto tarjoaa luentoja, keskusteluja, taiteellisia esityksiä, näyttelyitä ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Festivaali tarjoaa monia mahdollisuuksia osallistua ohjelmiston rakentamiseen. Taiteen, tieteen tai tekniikan ammattilaiset voivat hakea Brysseliin osaksi messuja (Fair) tai juhlaa (Fest). Lisäksi on mahdollista ehdottaa omaa paikallista tapahtumaa osaksi festivaalin satelliittiohjelmistoa. Festivaalin ohjelmahakua on jatkettu ja se on auki 21. maaliskuuta saakka.

Messuille etsitään näytteilleasettajia esittelemään projektejaan tai prototyyppejä, jotka tukevat Uusi eurooppalaisen Bauhaus -aloitteen tavoitteita. Näytteilleasettajille tarjotaan mahdollisuus verkostoitua ja tavata mahdollisia sijoittajia. Messuille voi osallistua myös digitaalisella alustalla. ​

Fest-osuuteen Brysseliin voivat hakea eri taiteenalojen ammattilaiset. Osaksi festivaalia voi hakea erilaisilla kulttuuri- ja taideohjelmilla tai näyttelyillä sekä tarjoamalla yleisötyöpajoja ja -tapahtumia. Valittujen taiteilijoiden tai työryhmien matkakulut korvataan ja heidän on mahdollista saada kiinteä palkkio osallistumisestaan.

Lisäksi Brysselissä järjestetään osana festivaalia foorumi (Forum), joka tarjoaa tilaisuuden vaihtaa näkemyksiä ja keskustella Uuden eurooppalaiseen Bauhausin teemoista.

Lue lisää ja hae osaksi festivaalia tästä (linkki, aukeaa uuteen välilehteen).

Uusi eurooppalainen Bauhaus on EU:n aloite, joka tukee kestävien ja kauniiden tilojen ja tuotteiden luomista. Sen tavoitteena on edistää uutta elämäntapaa, jossa tyylikkyys tukee kestävyyttä ja vauhdittaa vihreää siirtymää niin rakennetuissa kuin muotoiluissa ympäristöissämme.

Helmikuu, 2024

Kategoria

Hae sivustolta: