Mind-Building, Helsingin keskustakirjasto Oodi

20 maaliskuun, 2019 - 28 huhtikuun, 2019

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon tuottama Mind-Building oli esillä Suomen paviljongissa vuoden 2018 Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa, joka oli avoinna yleisölle toukokuun lopusta marraskuun loppuun. Puolen vuoden aikana Suomen näyttelyn näki ennätykselliset 90 000 biennaalivierasta. Myös kansainvälinen media noteerasi laajasti Suomen näyttelyn ja sen esiin nostaman teeman, suomalaisen kirjastolaitoksen merkityksen hyvinvointiyhteiskuntamme rakentumiselle. Mediahuomio tuki odotusta ja kasvavaa innostusta Oodin (ALA-arkkitehdit) aukeamisesta joulukuussa heti biennaalin sulkeutumisen jälkeen.

Mind-Building esitetään nyt paikassa, johon suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin tähänastinen tarina kulminoituu. Arkkitehtuurikriitikko ja -tutkija Anni Vartolan kuratoima näyttely esittelee suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin kehittymistä kautta aikojen ryhmittelemällä 17 eri aikakausien kirjastorakennusta eri teemojen alle. Arkkitehti Tuomas Siitosen ja graafikko Johannes Niemisen suunnittelema, nyt Oodiin mukautettu näyttely tuo sisääntulokerroksen aulaan piirustusten, kuvien, pienoismallien ja tekstien lisäksi kirjastoihin liittyvää esineistöä sekä biennaalia varten toteutetut video- ja ääniteokset. Näyttelyn katalogi on luettavissa ja lainattavissa Oodissa ja muissa Helsingin kirjastoissa.

 

Lisätietoja näyttelystä ja oheisohjelmasta
Mind-Building-katalogi verkossa

#kirjastoarkkitehtuuri
#finnisharchitecture
#mindbuilding

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus • Archinfo Finland
Malminkatu 30, 00100 Helsinki, Finland
info@archinfo.fiwww.archinfo.fiwww.navi.finnisharchitecture.fi

Hae sivustolta: