Kriitikkopäivä: Kaupunkisuunnittelu ja kirjoittaminen

16 marraskuun, 2019
Rakennustietosali, Voimatalo, 8. krs (Malminkatu 16 A, Helsinki)

Tervetuloa keskustelemaan kaupunkisuunnittelusta!

Syksyn Kriitikkopäivän teemana on kaupunkisuunnittelu ja kirjoittaminen. Tilaisuudessa pohditaan mitä kaupunkisuunnittelu on tänä päivänä, millaisia eri näkökulmia ja tavoitteita suunnitteluun liittyy sekä sitä, miten kirjoittaa kaupunkisuunnittelusta. Aihetta lähestytään kaupunkisuunnittelun tutkijan, arkkitehdin, kriitikon/kirjoittajan ja päättäjän näkökulmista. Tilaisuuden tarkoituksena on syventää tietoa kaupunkisuunnittelusta, lisätä kiinnostusta kirjoittamiseen sekä antaa kirjoittajille uusia ideoita ja työkaluja.

Tilaisuudessa puhuvat Aalto-yliopiston kaupunkisuunnittelun professori Karin Krokfors, arkkitehti, arkkitehtuurikriitikko Esa Laaksonen, Arkkitehti-lehden päätoimittaja, arkkitehti Mika Savela sekä Voima-lehden päätoimittaja ja Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen Tuomas Rantanen. Tilaisuuden juontaa ja paneelikeskustelun moderoi tietokirjailija ja Ylen Kulttuuriykkösen juontaja Jakke Holvas. Lopuksi on paneelikeskustelu ja aikaa yleisökysymyksille. Tilaisuus on avoin kaikille.

OHJELMA

Tervetuloa: Tietokirjailija, Ylen Kulttuuriykkösen juontaja Jakke Holvas, Suomen arvostelijain liiton puheenjohtaja Maria Säkö ja Rakennustiedon projektipäällikkö, arkkitehti Seppo Niiranen Aalto-yliopiston kaupunkisuunnittelun professori Karin Krokfors

Elävää kaupunkia mahdollistamassa Arkkitehti, arkkitehtuurikriitikko Esa Laaksonen
Kritiikitön keskustelu vai keskusteleva kritiikki
Jätkäsaari, Kalasatama, Pasila, Kumpula, Garden Helsinki – kuka kaupungin rakentaa?

Arkkitehti-lehden päätoimittaja, arkkitehti Mika Savela
Kaupunki on/ei

KAHVITAUKO Rakennustietosalin kahvilassa, 8. krs

Voima-lehden kustantaja/toimittaja, kaupunginosa-aktivisti ja Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen Tuomas Rantanen
Kaupunkisuunnittelu vaikuttamiseen pyrkivän mediapelin näkökulmasta

Paneelikeskustelu ja yleisökysymykset

Päätössanat

Tilaisuuden jälkeen noin klo 16–18 vietetään Suomen arvostelijain liiton 70-vuotisjuhlavuoden vapaamuotoisia etkoja. Rakennustietosalin kahvilassa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, info@sarv.fi, 041 5065594

Hae sivustolta: