Kestävää arkkitehtuuria ja muotoilua Tampereella – Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät 2022

5 helmikuun, 2022

Osana valtakunnallisia Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä TAD ry järjestää yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston, Arkkitehtuurimuseon, TamSAFAn ja Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n kanssa etäseminaarin ”Kestävää arkkitehtuuria ja muotoilua Tampereella” lauantaina 5.2.2022 klo 13-15.

Etäseminaarissa pohditaan kestokulttuuria sekä arkkitehtuurin että muotoilun näkökulmasta. Arkkitehtuurin puheenvuoroissa tuodaan esille Raili ja Reima Pietilän arkkitehtoninen kulttuuriperintö ja erityisesti Pietilöiden Tampereelle suunnittelemien rakennusten näkyvyys ja merkitys muuttuvassa kaupunkikuvassa.

Muotoilun puheenvuoro käsittelee kestävää kehitystä muotoilun näkökulmasta ja kierrätysmateriaalin käyttöä osana julkista rakentamista

Seminaari striimataan Pietilöiden suunnittelemasta pääkirjasto Metsosta, ja on katsottavissa etänä. Linkki striimaukseen julkaistaan tapahtumaviikolla.

SEMINAARIN OHJELMA:
13:00 TervetuloaLeena Lusa, arkkit.SAFA, TAD ry, TamSAFA
13:10 Reima Pietilän tämän päivän TamperePetteri Kummala, Arkkitehtuurimuseo
13:50 Soidinkuvista tämän päivän kirjastoksiMarko Suutarla, arkkit.SAFA, Arkkitehtitoimisto Forssi Oy
14:35 Talonpoikaisuus urbaanissa muotoilussaTaina Laaksonen, hankevastaava, Modus ry
Seminaarin juontaa Kasmir Jolma, arkkit.SAFA
Lisätiedot: www.tadweek.com

———————————————
Valtakunnallisia Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 3.–6.2.2022 teemalla ’Kestokulttuuri’. Päivien aikana alojen toimijat järjestävät verkossa ja eri puolilla Suomea yleisötilaisuuksia, työpajoja, keskusteluja, opastuksia ja somekampanjoita.

Tapahtuman tavoitteena on kiinnittää huomio siihen, miten arkkitehtuuri ja muotoilu luovat ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja esteettisesti kestäviä arjen ja juhlan ympäristöjä ja esineitä, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Hyvällä suunnittelulla voimme taistella kertakäyttökulttuuria vastaan. Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien tavoitteena on avata silmiä näkemään arkkitehtuuri ja muotoilu tärkeänä osana jokapäiväistä elämämme ja vahvistaa omistajuuden ja osallisuuden tunnetta rakennetusta ja muotoillusta ympäristöstämme.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä koordinoi:
Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Alvar Aalto -säätiö, Ornamo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustietosäätiö, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo ja Sisustusarkkitehdit SIO.

#arkmuoto
Tapahtuma Facebookissa

Hae sivustolta: