Keilaamista ja pistepilviä – Miten digimuutokset palvelevat korjaussuunnittelua?

18 toukokuun, 2022

Korjausrakentamisen ja rakennusperinnön toimikunnan webinaari 18.5. klo 16-18

Fotogrammetria, pistepilvet, mallintaminen, dokumentointi. Alkavatko ongelmat laserkeilaamisen jälkeen? Millaista osaamista korjaussuunnittelun vaatimat digityökalut arkkitehdilta ja rakennuttajalta edellyttävät?

Webinaarissa vaihdetaan kokemuksia siitä, mitä vaikeuksia ja helpotuksia korjausrakentamisen digityökalut tuottavat. Miten niitä tulisi kehittää?

OHJELMA

16.00 Tilaisuuden aloitus
Moderaattorina toimikunnan puheenjohtaja Henri Raitio

16.10
Heikki Vuorinen, Tampereen yliopisto 
Vuorinen on työskennellyt aiemmin Saatsi arkkitehdeilla. Tällä hetkellä hän johtaa Tampereen yliopistolla tutkimusprojektia virtuaalitodellisuuden hyödyntämisestä. 
Miksi arkkitehdin kannattaa huolella tutustua eri mallintamis- ja mittausmenetelmiin? Mitä hyötyä on esimerkiksi siitä, että arkkitehti laserkeilaa itse? Onko digitalisaatio vain keilaamista, mittaamista ja mallintamista? Miten digitaalinen kaksonen muuttaa korjaussuunnittelua ja suunnitelmia?

16.30
Jaakko Hauru, Tietoa Oy 
Hauru on ollut mukana mm. Olympiastadionin mallintajana. 
Kuinka tieto saadaan arkkitehdille käyttökelpoiseksi; oikeassa muodossa olevaksi ja riittäväksi? Kuinka viestiä tiedon oikeellisuudesta? Miten digitaalinen kaksonen muuttaa korjaussuunnittelua ja suunnitelmia? Minkälaista osaamista se vaatii?

16.50
Tiina Koskenniemi, Suomenlinnan hoitokunta 
Koskenniemi on ollut mukana haastavissa korjaushankkeissa tilaajan edustajana Suomenlinnan hoitokunnassa.
Mitä tilaajan pitää tietää tilatessaan? Missä ovat sudenkuopat ja miten niitä välttää?

17.10 – 18.00 Keskustelua
Pohditaan miten korjaussuunnittelun digitaalisia työkaluja voidaan kehittää. Tavoitteena on myös viestittää tietoa ajankohtaisiin hankkeisiin kuten Rakennetun ympäristön tietojärjestelmähankkeeseen RYHTIin.

Tervetuloa!

Webinaari pidetään Google Meet -alustalla. Erillistä ohjelmaa tai ilmoittautumista ei tarvita, mutta suosittelemme Chrome-selainta. Tilaisuus on kaikille avoin.

Hae sivustolta: