Helsingin kaupunkisuunnittelu ja kulttuuriympäristö törmäyskurssilla -seminaari

9 joulukuun, 2020

ZOOM-SEMINAARI 9.12.2020 klo 17:00

Ajankohtainen seminaari siitä, mitä yhteisille kaupunkiympäristöille on tapahtumassa, kun kaupunkisuunnittelua ovat alkaneet ohjata kiinteistösijoittajat ja tehokkuuden maksimointi, ja huonojakin hankkeita perustellaan tiivistämisen tarpeella. ICOMOSin, Docomomon, Rakennusperintö-SAFAn ja Rakennustaiteen seuran jäsenille suunnatussa seminaarissa tulevan julkaisun toimittajat keskustelevat millä tavoin ja miksi kulttuuriympäristöihin suunnataan massiivista lisärakentamista.

Seminaarin taustalla on keväällä 2021 julkaistava suurelle yleisölle suunnattu tietokirja, jossa tämän hetken kaupunkisuunnittelusta ja sen taustalla vaikuttavista tekijöistä kerrotaan kriittisesti arvioiden. Julkaisulla ei vastusteta muutoksia eikä kaupunkiympäristöjen parantamista sinänsä, vaan liian yksipuolista tiivistämisvimmaa kulttuuriympäristön kustannuksella.

Kirjan toimittajien aihekohtaisia esittelyjä seuraa yleisökeskusteluosuus. Ennakkorekisteröitymisosoitteeseen voi myös lähettää jo valmiiksi kysymyksiä panelisteille koskien aihepiiriä.

Kirjan julkaisevat ja kustantavat yhdessä Suomen Arkkitehtiliiton rakennusperinnön alaosasto Rakennusperintö-SAFA, Docomomo Suomi Finland ry, ICOMOSin Suomen osasto ry. ja Rakennustaiteen Seura ry.

Seminaari edellyttää ilmoittautumista 8.12. mennessä omalla sähköpostiosoitteella: sihteeri@icomos.fi

Seminaaripäivänä jokainen ilmoittautuja saa henkilökohtaisen Zoom-linkin osallistumiseen.

Docomomo Suomi Finland ry
ICOMOSin Suomen osasto ry
Rakennusperintö-SAFA
Rakennustaiteen Seura ry

Hae sivustolta: