From Forest to Production – Puu suomalaisessa arkkitehtuurissa, muotoilussa ja muodissa

1 joulukuun, 2022

Tervetuloa webinaariin kuulemaan ajatuksia metsästä, puusta ja puun mahdollisuuksista suunnittelualoilla.

1.12. klo 15.30–16.30
Paneelikeskustelussa puun erilaisia käyttötarkoituksia pohtivat kolme puuta eri näkulmista tarkastelevaa asiantuntijaa.

Aalto-yliopistossa puuarkkitehtuurin opettajana toimiva arkkitehti Jaakko Torvinen on suunnitellut kansainvälistäkin huomiota osakseen saaneen Pikku-Finlandia -tapahtumapaviljongin.

Useita pitkäikäisiä ja palkittuja tuotteita ja sisätiloja suunnitellut muotoilija ja sisustusarkkitehti Antti Olin toimii huonekaluyritys Iskun muotoilujohtajana.

Innovaatiojohtaja Olli Kähkönen on yksi Nordic Bioproducts Groupin perustajista. Yritys kehittää uusia biomateriaaleja prosessilla, joka mahdollistaa edullisen ja ympäristöystävällisen tavan tuottaa mikrokiteistä selluloosaa.

Keskustelun moderoi Archinfon viestintäpäällikkö, arkkitehti Miina Jutila, joka työskentelee parhaillaan puuarkkitehtuurin kansainvälistä tunnettuutta tukevan hankkeen parissa.

Metsä on suomalaisille tärkeä elinkeino, mutta se on paljon muutakin: metsä on osa suomalaista sielunmaisemaa. Filosofian tohtori ja ympäristöestetiikan tutkija Jukka Mikkonen avaa videoalustuksessaan näkökulmia metsän moniin merkityksiin.

Archinfon järjestämä webinaari on osa Archinfon, Finnish Design Infon ja Fashion Finlandin yhteistä tapahtumasarjaa, joka nostaa esiin näiden kolmen suunnittelualan välisiä yhteneväisyyksiä ja synergian mahdollisuuksia.

Tilaisuus on englanninkielinen ja kaikille avoin.

Verkkotapahtuman linkki julkaistaan Archinfon sivuilla.

Hae sivustolta: