(EVER)GREEN ALVAR AALTO – tutkijaseminaari

6 toukokuun, 2021 - 7 toukokuun, 2021

Mistä puhutaan juuri nyt Alvar Aalto -tutkimuksessa? Virtuaalinen, kaksipäiväinen (Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaari 6.-7.5.2021 tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kohdata 30 alan huippututkijaa ympäri maailmaa. Virtuaaliseminaarin lähetyspaikka on Porin taidemuseo. 

Virtuaaliseminaarissa avautuu globaali, lavea maisema ja lukuisia uusia polkuja kansainvälisen kosmopoliitin, arkkitehti Alvar Aallon, moniulotteiseen maailmaan. Englanninkielisen tapahtuman kolme pääteemaa ovat SUSTAINABILITY – Alvar Aallon arkkitehtuurin kestävät suunnitteluperiaatteet, REFLECTIONS – Aallon tuotannon heijastukset ja vaikutukset arkkitehtuurin globaalilla kentällä, sekä RESTORATION ja REUSE – kestävän kehityksen periaatteet Aallon rakennusten korjauksissa ja uudiskäytössä.

Pääpuhujista professori Antonello Alici kertoo Alvar Aallon Italian vaikutteista ja arkkitehti Gunny Harboe Frank Lloyd Wrightin arkkitehtuurista. Arkkitehti Teemu Tuomen aiheena on Aallon Finlandia-talo korjausrakentamiskohteena, arkkitehti Tapani Mustonen puolestaan kertoo korjausrakentamisen tarkkuudesta ja suunnitelman luovuudesta.

ALVAR AALTO YHDISTÄÄ GLOBAALIN YHTEISÖN
Muissa esityksissä avataan mm. Aallon yhteyksiä islamilaiseen kulttuuriperintöön, tai miten Aalto itse vaikutti modernismin tulkintaan Tanskassa, Portugalissa tai vaikkapa Skotlannissa. Uusia kansainvälisiä kytköksiä avataan Euroopan ohella niin USA:han, Kiinaan kuin Japaniin. Ajankohtaiset kestävän kehityksen suunnittelun periaatteet, toisaalta viheralueiden suunnittelu ja symboliikka, esimerkkinä Paimion parantolan puutarha, nousevat esityksissä. Taiteilija Silja Rantanen on tutkinut Aallon muotoilua newyorkilaisen kuvanveistäjän Donald Juddin kokoelmissa. Lue lisää ohjelmasta.

UUSI ALVAR AALTO -TUTKIJASIVU AVAUTUU
Alvar Aalto -tutkimus on nyt virtuaalista. (Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaarin tallenteita voi seurata jo seminaarin aikana 6.-7.5.2021 myös omaan tahtiin. Lipun lunastaneet voivat katsoa tapahtumatallennetta kahden kuukauden ajan. Seminaarin yhteydessä julkaistaan samanniminen, runsaasti kuvitettu englanninkielinen julkaisu, josta on tulossa myös digiversio.

Uusi Alvar Aalto -tutkijasivu avautuu toukokuussa seminaarin yhteydessä Alvar Aalto -säätiön verkkosivuilla. Tutkijasivulta löytyvät muun muassa tuore, päivitetty Alvar Aalto -bibliografia, tietoa aiemmista seminaareista sekä tuoreista tutkimuksista. www.alvaraalto.fi/research (alkaen 6.5.2021)

Muista myös liittyä Alvar Aalto Researcher’s Network -Facebook-ryhmään ja osallistua keskusteluun.

Kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijaseminaari järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -akatemian, Porin kaupungin ja muiden kumppanien kesken.

(Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaari
Virtuaalitapahtuma 6.–7.5.2021

Lipun hinta à 50 € (1.4.-7.5.2021).
Liput, osallistumisohjeet, ja muu lisäinfo tapahtumasta osoitteesta: www.alvaraalto.fi/researchersnetworkseminar

 

Hae sivustolta: