(EVER)GREEN ALVAR AALTO – tutkijaseminaari

toukokuu 6, 2021 - toukokuu 7, 2021

Mistä puhutaan juuri nyt Alvar Aalto -tutkimuksessa? Virtuaalinen, kaksipäiväinen (Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaari 6.-7.5.2021 tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kohdata 30 alan huippututkijaa ympäri maailmaa. Virtuaaliseminaarin lähetyspaikka on Porin taidemuseo. 

Virtuaaliseminaarissa avautuu globaali, lavea maisema ja lukuisia uusia polkuja kansainvälisen kosmopoliitin, arkkitehti Alvar Aallon, moniulotteiseen maailmaan. Englanninkielisen tapahtuman kolme pääteemaa ovat SUSTAINABILITY – Alvar Aallon arkkitehtuurin kestävät suunnitteluperiaatteet, REFLECTIONS – Aallon tuotannon heijastukset ja vaikutukset arkkitehtuurin globaalilla kentällä, sekä RESTORATION ja REUSE – kestävän kehityksen periaatteet Aallon rakennusten korjauksissa ja uudiskäytössä.

Pääpuhujista professori Antonello Alici kertoo Alvar Aallon Italian vaikutteista ja arkkitehti Gunny Harboe Frank Lloyd Wrightin arkkitehtuurista. Arkkitehti Teemu Tuomen aiheena on Aallon Finlandia-talo korjausrakentamiskohteena, arkkitehti Tapani Mustonen puolestaan kertoo korjausrakentamisen tarkkuudesta ja suunnitelman luovuudesta.

ALVAR AALTO YHDISTÄÄ GLOBAALIN YHTEISÖN
Muissa esityksissä avataan mm. Aallon yhteyksiä islamilaiseen kulttuuriperintöön, tai miten Aalto itse vaikutti modernismin tulkintaan Tanskassa, Portugalissa tai vaikkapa Skotlannissa. Uusia kansainvälisiä kytköksiä avataan Euroopan ohella niin USA:han, Kiinaan kuin Japaniin. Ajankohtaiset kestävän kehityksen suunnittelun periaatteet, toisaalta viheralueiden suunnittelu ja symboliikka, esimerkkinä Paimion parantolan puutarha, nousevat esityksissä. Taiteilija Silja Rantanen on tutkinut Aallon muotoilua newyorkilaisen kuvanveistäjän Donald Juddin kokoelmissa. Lue lisää ohjelmasta.

UUSI ALVAR AALTO -TUTKIJASIVU AVAUTUU
Alvar Aalto -tutkimus on nyt virtuaalista. (Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaarin tallenteita voi seurata jo seminaarin aikana 6.-7.5.2021 myös omaan tahtiin. Lipun lunastaneet voivat katsoa tapahtumatallennetta kahden kuukauden ajan. Seminaarin yhteydessä julkaistaan samanniminen, runsaasti kuvitettu englanninkielinen julkaisu, josta on tulossa myös digiversio.

Uusi Alvar Aalto -tutkijasivu avautuu toukokuussa seminaarin yhteydessä Alvar Aalto -säätiön verkkosivuilla. Tutkijasivulta löytyvät muun muassa tuore, päivitetty Alvar Aalto -bibliografia, tietoa aiemmista seminaareista sekä tuoreista tutkimuksista. www.alvaraalto.fi/research (alkaen 6.5.2021)

Muista myös liittyä Alvar Aalto Researcher’s Network -Facebook-ryhmään ja osallistua keskusteluun.

Kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijaseminaari järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -akatemian, Porin kaupungin ja muiden kumppanien kesken.

(Ever)green Alvar Aalto -tutkijaseminaari
Virtuaalitapahtuma 6.–7.5.2021

Lipun hinta à 50 € (1.4.-7.5.2021).
Liput, osallistumisohjeet, ja muu lisäinfo tapahtumasta osoitteesta: www.alvaraalto.fi/researchersnetworkseminar

 

Toukokuu, 2021

Kategoria:

Kaikki

22KesäKoko päivä24HelmiVIIVA – suunniteltu, modernin arkkitehtuurin Kankaanpää -näyttelyKankaanpään kaupunginmuseo, Museokatu 10, Niinisalo Kategoria:Näyttely

19Tammi(Tammi 19)00:0018Touko(Touko 18)00:00Puhutaan puusta -keskusteluklubi kevät 2021Kategoria:Muu tapahtuma

02HelmiKoko päivä15KesäWebinaarisarja keväällä: Rakentamisen Topten-käytännötKategoria:Seminaarit ja konferenssit

11Touko09:0016:00Suunnittelijan sopimuspäiväKategoria:Koulutus

11Touko16:0018:003A TALKS: Tekijänoikeus ja arkkitehtuuriKategoria:Muu tapahtuma

18Touko(Touko 18)00:0019(Touko 19)00:00Pääsuunnittelijakoulutus 20Kategoria:Koulutus

19Touko00:0000:00Pätevyyskoulutus tavanomaisissa pääsuunnittelijatehtävissä toimivilleKategoria:Koulutus

22ToukoKoko päivä21MarrasLa Biennale di Venezia: 17. Kansainvälinen Venetsian arkkitehtuuribiennaliKategoria:Kansainvälinen biennaali

24Touko17:0018:00Visiting lecture: Steven HollKategoria:Luento

27Touko09:0016:30Rakennuttajan ajankohtaispäiväKategoria:Koulutus

Hae sivustolta:

X