Eläköön Wivi Lönn! -festivaali

20 toukokuun, 2022 - 22 toukokuun, 2022
Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, Helsinki

Tervetuloa juhlistamaan arkkitehti Wivi Lönnin syntymäpäivää Eläköön Wivi Lönn! -festivaaleille! 

Vuonna 1942 neljäkymmentäkuusi arkkitehtia kokoontui yhteen juhlimaan Wivi Lönnin 70-vuotispäivää. Näissä juhlissa lausuttiin naisarkkitehtien yhdistyksen Architectan syntysanat. 80-vuotisen olemassa olonsa ajan Architecta on ollut jäsenilleen tärkeä ammatillisen kehityksen verkosto. Millainen voisi olla Wivi Lönnin syntymäpäivä tänään?

Eläköön Wivi Lönn! -festivaalissa kokoonnutaan Wivi Lönnin (1872–1966) ja hänen seuraajiensa työn äärelle pohtimaan arkkitehtuurin ja sukupuolen suhdetta sekä laajemmin tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyviä kysymyksiä taide- ja kulttuurialalla.  Festivaali on osa juhlavuoden ohjelmakokonaisuutta. Sen juhlava päänäyttämö rakentuu osaksi Arkkitehtuurimuseon Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyä.

Festivaaliliput
Osaan tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen. Osa tapahtumista on maksuttomia. Festivaaliliput lunastetaan Arkkitehtuurimuseon asiakaspalvelupisteellä saapumisen yhteydessä. Wivi Lönnin Ebeneser – Jugendlinna lasten ehdoilla -teemaopastuksella museokortti ei käy maksuvälineenä.

1 ohjelma / päivä 10/5/0 € tai museokortti
2–3 päivää / 20/10/0 € tai museokortti

TAPAHTUMAKOHTAISET TIEDOT JA LIPUT TÄÄLTÄ

Festivaalin kumppanit
Arkkitehtuurimuseo toteuttaa festivaalin yhdessä kumppanien kanssa. Kumppaneita ovat: Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen koulutusohjelma, Architecta, Ebeneser-säätiö ja Lastentarhamuseo, Frame Contemporary Art Finland (Vieraanvaraisuusharjoituksia-ohjelma), Keiden kaupunki -hanke, Kustantamo PARVS, Sateenkaarihistorian ystävät ry, #StopHatredNow ja You Tell Me -kollektiivi.

Lisätiedot
Jemina Lindholm
Yleisötyövastaava, Arkkitehtuurimuseo
jemina.lindholm@mfa.fi
+358 45 7731 0476

Hae sivustolta: