EKO-SAFAn ekskursio Turun Jyrkkälään lauantaina 9.9.2023

9 syyskuun, 2023

Lämpimästi tervetuloa mukaan EKO-SAFAn ekskursiolle Turkuun!

Ekskursion tarkoituksena on tutustua Turun Jyrkkälän asuinalueeseen. Jyrkkälä on ajankohtainen esimerkki 1960- ja 1970-lukujen taitteessa valmistuneen lähiön ekotehokkaasta parannustyöstä. Jyrkkälässä rakennusten elinkaarta on pidennetty 50 vuodella. Rakennusten energiatehokkuutta on parannettu mm. uusimalla ja korjaamalla rakenteita sekä lisäämällä julkisivuihin aurinkopaneeleja. Alueen pienilmastoa, viihtyisyyttä, yhteisöllisyyttä ja palveluiden edellytyksiä on kohennettu.

Jyrkkälän lisäksi ekskursion aikana tutustutaan Linnanfältin uuteen puiseen asuinalueeseen. Turussa on myös mahdollista liittää iltapäivän ohjelmaan kierros Turun linnassa, kävely Aurajoen varrella, funikulaarilla ajo Kakolanmäelle tai uudistuvaan Kauppatoriin tutustuminen.

Ohjelma:
Tutustuminen Jyrkkälään 11:30-14:00
Lounas 14:30
Linnanfältti 15:30-16:30

Paikalle pääsee junalla Helsingistä (klo 8:36) ja Tampereelta (klo 9:10). Matka jatkuu tilausbussilla Kupittaalta (Helsingistä tulevat) noin klo 10:30 ja Turun päärautatieasemalta (Tampereelta tulevat) noin klo 10:55. Voit tulla myös suoraan Jyrkkälään. Tilausbussi vie meidät Jyrkkälästä Linnanfältin alueelle ja keskustan kautta juna-asemille.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: eko-safa@safa.fi
Osallistuja kustantaa matkansa Turkuun tai Kupittaalle sekä ateriansa.

Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Hae sivustolta: