DAMY Talks -tapahtuma: Historiallisia innovaatioita – PUU JA SAVI

13 lokakuun, 2021

Keskiviikkona 13.10. klo 1718.30  DAMY Talks -tapahtuma Historiallisia innovaatioita – PUU JA SAVI

Kolmiosaisen DAMY Talks 2021 -tapahtumasarjan toinen tilaisuus keskittyy luonnonmateriaaleihin. Paikkana on Helsingin kaupungintalon aula (Pohjoisesplanadi 11–13). Tilaisuus on katsottavissa myös suorana Helsinki-kanavalla tästä linkistä.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, ilmoittautumisia ei tarvita – tuo ystäväsikin mukaan.

Mitä, jos puusta ja savesta voikin tehdä jotain aivan uutta ja yllättävää, ja miten näitä materiaaleja on keksitty hyödyntää aikaisemmin? Esimerkiksi puisista elementeistä rakennetut talot, kemian ja taiteen yhdistävät puuhun pohjautuvat värit, tai saven hyödyntäminen niin ruukuissa kuin suuremmissakin rakennuksissa, ovat kaikki innovaatioita ja suunnittelun tulosta – design ja arkkitehtuuri ovat syvällä arjessamme ja kaikkialla ympärillämme.

Iltapäivä tarjoaa:

  • Aiheeseen johdattaa arkkitehti Netta Böök.
  • Tekniikan tohtori Laura Berger kertoo 1940 perustetun Puutalo Oy:n merkityksestä ja yrityksen valmistamien rakennusten vientimenestyksestä kaikkialle maailmaan.
  • Tohtoriopiskelija ja muotoilija Noora Yau esittelee ‘rakenteellisia värejä’ jotka syntyvät puusta, ja joilla puun saa hohtamaan tuhansissa sävyissä.
  • Arkkitehti Kristiina Kuusiluoma kertoo Päivölän koerakentamishankkeesta, jossa hyödynnettiin massiivisavea, ja nostaa esiin kysymyksiä savirakentamisesta ja luonnon betonista suuremmassa kuvassa.
  • Muotoilun professori Maarit Mäkelä ehdottaa, että materialla on väliä, ja pohtii materiaalilähtöisyyttä taiteessa ja tieteessä.

Luvassa tarjoilua sekä lisäksi ihastuttavia vanhoja mainosfilmejä ja paikan päällä kuriositeetteja Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon kokoelmista. Tilaisuuden juontaa arkkitehti Netta Böök, ja se taltioidaan. Voit katsoa videon myöhemmin DAMYn YouTube-kanavalla

Tervetuloa livenä paikalle innostumaan kanssamme!

DAMY kiittää yhteistyökumppaneita: Arkkitehtuurimuseota, Designmuseota, Helsingin kaupunkia, Kansallista audiovisuaalista instituuttia sekä Jenny ja Antti Wihurin Säätiötä, jonka tuella DAMY Talks 2021 -tapahtumasarja toteutetaan.

Hae sivustolta: