ArkMuoto 2023 -pääkeskustelu: Elämisen laatu

3 helmikuun, 2023
Helsingin kaupungintalo

Viipurin kirjasto. Kuva: Miina Jutila

3.2.2023 15:00–16:45
Helsingin kaupungintalo ja verkossa
Pohjois-Esplanadi 11–13, Helsinki

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtumassa arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja sisustusarkkitehtuurin parissa työskentelevien suunnittelijoiden ajatuksia haastetaan kolmella keskeisellä teemalla, jotka juuri nyt ohjaavat rakennetun ympäristön tulevaisuutta.

Arkkitehti Selina Anttinen on Anttinen Oiva arkkitehtien perustaja. Parhaillaan hän työskentelee kulttuuriympäristöjen täydennysten, asumisen ympäristöjen ja puurakennusten parissa.

Maisema-arkkitehti Varpu Mikola on ekologisesti ja sosiaalisesti kestävien ratkaisujen kehittämiseen keskittyneen Nomaji maisema-arkkitehtien perustajaosakas. Toimiston tavoitteena on tehdä elävän infrastruktuurin hyödyt tunnetuksi ja tuoda luontopohjaiset ratkaisut osaksi rakentamisen ja kaupunkisuunnittelun käytäntöjä.

Arkkitehti Aleksi Niemeläinen on palkituista sisustuskohteistaan tunnetun Futudesignin osakas. Toimiston laajaan portfolioon kuuluu ravintoloita, toimistotiloja, baareja, hotelleja, vähittäiskaupan tiloja sekä museo- ja näyttelytiloja.

Keskustelua ohjaa moderaattori Aino-Mari Tuuri. Tuuri on yhteiskunnallisiin aiheisiin perehtynyt toimittaja ja tietokirjailija, jota kiinnostaa erityisesti ihmisen suhde ympäristöönsä.

Haasteet asettavat vammaisten henkilöiden ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry, Aalto-yliopiston PehmoGIS-tutkimusryhmä sekä Suomen tulevaisuustalo Sitra.

Osallistuminen

Yleisö on tervetullut seuraamaan keskusteluja ja osallistumaan Helsingin kaupungintalolla järjestettävään ohjelmaan paikan päällä. Kaikkiin 1.–3.2. päätapahtumiin voi ilmoittautua samalla lomakkeella. Kaikki keskustelut ovat myös katsottavissa verkossa Helsinki-kanavalla.

Keskustelun järjestävät Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Ornamo ja Sisustusarkkitehdit SIO

Hae sivustolta: