ArkMuoto 2023: Materiaalipohjainen taide julkisessa tilassa

1 helmikuun, 2023
Helsingin kaupungintalo

1.2.2023 14:30–16:00
Helsingin kaupungintalo
Pohjoisesplanadi 11–13, Sofiankatu 1, Helsinki

Taiteilijat O:n jäsentaiteilijat esittelevät sisustusarkkitehdeille, arkkitehdeille ja muille taiteen ostajille julkiseen tilaan sopivaa ja sijoittuvaa taidettaan. Alustuksen aiheeseen pitää Anna Rikkinen.

Taide kuuluu oleellisena osana sivistyneeseen yhteiskuntaan ja vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiimme. Ihminen on taiteen näkijä ja kokija, ja taidetta tilaan valitsevalla sisustusarkkitehdilla tai arkkitehdilla on siten tärkeä rooli myös kulttuurihyvinvoinnin edistäjänä. Rakennettuun tilaan sijoitettu visuaalinen taide vaikuttaa paitsi tilan viihtyisyyteen ja kiinnostavuuteen, se nostaa myös tilan arvoa ja edesauttaa sen hahmottamisessa.

Tekstiiliä, keramiikkaa, lasia ja muita materiaaleja lähtökohtanaan käyttävät ammattitaiteilijat esittelevät sisustusarkkitehdeille, arkkitehdeille ja muille taiteen ostajille julkiseen tilaan sopivaa ja sijoittuvaa taidettaan. Tilaisuudessa myös verkostoidutaan eri ammattiryhmien välillä, tutustutaan ja opitaan vastavuoroisesti. Taiteen ostaja hahmottaa uusia mahdollisuuksia ja saa ideoita erityyppisen taiteen sijoittamisessa tiloihin, ja taiteen tekijä taas kasvattaa ymmärrystään siitä, mitkä asiat erityisesti kiinnostavat taiteen tilaajaa ja mitkä tekijät vaikuttavat taiteen sijoittamisen ratkaisuihin ja itse ostopäätökseen.

Ohjelma:

  • Ornamon taiteen asiantuntija Anna Rikkisen alustus materiaalipohjaisen taiteen käytöstä julkisessa tilassa
  • Taiteen tilaajan/ostajan näkökulma julkisen taiteen hankintaan
  • Tilaisuuteen osallistuvien taiteilijoiden haastattelut ja esittelyt Anna Rikkisen moderoimana
  • Tutustuminen syvemmin kuhunkin taiteilijaan ja hänen tuotantoonsa sekä osaamiseen ja ideoihin tekemisen pohjalla taiteilijan “ständillä” sähköisen tai fyysinen portfolion avulla.
  • Taiteilijat O on materiaalipohjaisen taiteen ammatillinen järjestö, ja tilaisuuteen osallistuvat sen jäsentaiteilijat Reetta Hiltunen, Soile Hovila, Laura Isoniemi, Katja Kotikoski, Laura Merz, Camilla Moberg, Laura Pehkonen, Irina Pått, Inni Pärnänen, Kirsti Taiviola ja Virpi Vesanen-Laukkanen.

Osallistuminen:

Tilaisuus on avoin kaikille, ennakkoilmoittautuminen toivottavaa. Kahvitarjoilu.

Tapahtuma on osa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtumasarjaa Helsingin kaupungintalolla.

Tapahtuman järjestävät Taiteilijat O, SAFA ja SIO

Hae sivustolta: