Arkkitehtuuripoliittinen seminaari kuntapäättäjille ja rakennetun ympäristön kehittäjille

23 toukokuun, 2019
Vihdin lukion auditorio, Hiidenvedentie 3, Nummela.

Kohti hyvää tulevaisuutta – Ihmisen kokoinen kunta” on Vihdissä pidettävä seminaari, joka jatkaa arkkitehtuuripoliittisten tapahtumiemme sarjaa. Hiilineutraaliustavoitetta tukeva tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta tarkoitettu erityisesti kuntien päättäjille ja suunnittelijoille pääkaupunkiseudun vaikutuspiirissä.

Tervetuloa maksuttomaan seminaariin 23. toukokuuta kello 13–17.15. Tapahtumapaikka on Vihdin lukion auditorio, Hiidenvedentie 3, Nummela.

Muutto suuriin keskustaajamiin kiihtyy. Seminaarissa pohditaan miten pienet yhdyskunnat kykenevät vastaamaan haasteeseen. Miten ne pystyvät säilyttämään asukkaat ja työpaikat, ja miten houkuteltua uusia. Kuinka ne voisivat kehittää omia erityispiirteitään, vahvuuksiaan ja vetovoimaisuuttaan.

Keskustelua rakennetun ympäristön kestävästä ja laatutietoisesta kehittämisestä saapuvat alustamaan kaupunkitutkija Leo Kosonen ja kehittämispäällikkö Marianne Jauhola Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARA:sta, ympäristöministeriön Puurakentamisen edistämisohjelman asiantuntija Pekka Pakkanen, Pudasjärven Moderni Hirsikaupunki -hankkeen projektipäällikkö Aila Ryhänen sekä arkkitehti, erityisasiantuntija Tiina Valpola.

Seminaarissa tarkastellaan myös poliittisten ja strategisten kehitysvalintojen merkitystä. Demos Helsingin Tuuli Kaskinen johdattelee keskustelua vaikuttajapaneelissa, johon osallistuvat Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola, Karkkilan kaupunginjohtaja Tuija Telén, Uudenmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja Markku Markkula sekä kansanedustaja Matti VanhanenNurmijärveltä.

Tilaisuuden avaa Vihdin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Uudenmaan liitto ja Vihdin kunta.

Seminaarin ohjelma

Ilmoittaudu mukaan

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

Arkkitehtuuripolitiikan asiantuntijat
Tuula Palaste, puh. 050 585 1332
Tiina Valpola, puh. 040 737 2621

Hae sivustolta: