Architecture Speaks: Rick Joy

2 joulukuun, 2020

Rick Joy on palkitun Studio Rick Joy -toimiston perustaja Arizonan Tucsonista. Alunpitäen mainelainen arkkitehti opiskeli musiikkia ja oli klassinen rytmisoittaja ja rock/blues-rumpali 28-vuotiaaksi asti, kunnes hän muutti opiskelemaan arkkitehtuuria Arizonan yliopistoon. Valmistumisen tienoilla vuonna Joy toimi mittavassa Phoenixin keskuskirjastoprojektissa Willian Bruder Architectsin suunnittelutiimissä.

Joyn suunnitteli ensimmäisen suuren oman projektinsa, Catalina Housen, pian valmistumisensa jälkeen ja vuonna 1992 hän perusti Studio Rick Joyn. Hän on myös perusti ja omistaa CLL Concept Lighting Labin vaimonsa Claudia Kappl Joyn kanssa.

Joy toimii säännöllisesti vierailevana professorina Harvardin yliopiston Graduate School of Designissa, Rice Universityssä, M.I.T.:ssa ja Arizonan yliopistossa, on jo vuosia johtanut perustamaansa Vermont Masterclass -tapahtumaa, joka on vuotuinen viikon mittainen ohjelma uransa puolivälissä toimiville arkkitehdeille. Joy on luennoinut kansainvälisesti ja häntä pidetään merkittävänä osallistujana käynnissä olevaan käsitteellistä ja kestävää arkkitehtuuria koskevaan maailmanlaajuiseen keskusteluun. Hänen työnsä ilmaisee innovaatiota ja täsmällisyyttä modernismissa ja heijastaa ainutlaatuista paikan tunnetta.

Vuonna 2002 Joy sai American Academy of Arts and Letters Architecture -palkinnon ja voitti vuonna 2004 arvostetun kansallisen muotoilupalkinnon Smithsonian Institute / Cooper-Hewitt -museolta.

”Rick Joyn arkkitehtuuri näyttää rammed earth -rakentamisen kauneimmat puolet. Vaikka ilmasto hänen kotiseudullaan Arizonassa on hyvin erilainen kuin Suomessa, hänen työnsä voi innostaa meitä uuteen herkkyyteen myös muiden rakennusmateriaalien suhteen,” kertoo luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Luento on ilmainen. Ilmottaudu luennolle tästä linkistä: https://q.surveypal.com/Registration-Architecture-Speaks-Rick-Joy  Ilmoittautuneille lähetetään linkki tapahtumaan.

Architecture Speaks on professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista tuo ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin. Luentosarja toteutetaan Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston yhteistyönä. Sarjassa kuusi eri taustoista arkkitehtiä on kutsuttu jakamaan ajatuksiaan ja ideoitaan arkkitehtuurin nykyisistä suuntauksista. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon sivuilla.

Maaliskuu, 2024

Kategoria

Hae sivustolta: