Architecture Speaks: Anupama Kundoo

20 tammikuun, 2021

Anupama Kundoo syntyi Intian Punessa 1967. Hän valmistui Sir JJ College of Architecturesta Mumbain yliopistosta 1989 ja sai tohtorin arvon TU Berlinistä 2008. Kundoon tutkikmuslähtöinen käytäntönsä keskittyy materiaalitutkimukseen, jolla saavutetaan sosioekonomisesti hyödyllistä vähäisten ympäristövaikutusten arkkitehtuuria. Tätä arkkitehtuuria on esitelty kahdesti Venetsian arkkitehtuuribinnaallissa Feel the Ground -installaation yhteydessä.

Kundoo aloitti toimintansa vuonna 1990 Aurovillessa, missä hän työskenteli läheisessä yhteistyössä Roger Angerin kanssa Aurovillen suunnittelussa, erityisesti kaupungin keskustan, hallintovyöhykkeen ja elinympäristön kaupunkisuunnittelussa Angerin viimeisiin päiviin asti. Kundoo opetti kaupunkijohtamista TU Berliinissä ja vahvisti asiantuntemustaan ​​nopeassa kaupungistumisessa ja ilmastonmuutokseen liittyvissä kehityskysymyksissä, joista hän on kirjoittanut laajasti. Hän on kirjoittanut kaksikielisen kirjan Roger Anger: Kauneuden tutkimus / Recherche sur la Beauté, Architecture 1958–2008 (2009). Kundoo on tällä hetkellä professori Potsdam School of Architecturessa Saksassa.

”Anupama Kundoon työssä on vahva tunne haptisista ominaisuuksista, lämpöä ja rikkautta. Hänen materiaalitutkimustaan ​​haluaisin nähdä enemmän arkkitehtuurissa”, kertoo luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Luento on ilmainen. Ilmoittaudu luennolle tästä linkistä: https://q.surveypal.com/Registration-Architecture-Speaks-Anupama-Kundoo Ilmoittautuneille lähetetään linkki tapahtumaan.

Architecture Speaks on professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista tuo ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin. Luentosarja toteutetaan Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston yhteistyönä. Sarjassa kuusi eri taustoista arkkitehtiä on kutsuttu jakamaan ajatuksiaan ja ideoitaan arkkitehtuurin nykyisistä suuntauksista. Lisätietoja Arkkitehtuurimuseon sivuilla.

Hae sivustolta: