Architecture Speaks: Anna Chavepayre

25 marraskuun, 2020

Anna Chavepayre on ranskalais-ruotsalainen arkkitehti, toinen Collectif Encore -arkkitehtuuri- ja maisemaarkkitehtuuritoimiston perustaja. Toimiston projektit ankkuroituvat vahvasti todelliseen elämään.

Chavepayren arkkitehtuuri vaatii tilaa ensimmäiseksi ehdoksi vapaudelle, monimuotoisuudelle, evoluutiolle ja innovaatioille. Kuvan hallitsemalla aikakaudella, jolla näkyviin tulee vain yksinkertaistettu ja binaarinen, hän arvostaa monimutkaisuutta, vuorovaikutusta, sosiaalisia yhteyksiä, muutoksia ja monimuotoisuutta. Hän myös antaa arvoa sille, mikä on ollut olemassa jo ennen itse projektia.

Innokkaana maaseudun puolustajana Chavepayre sai Ruotsin arvostetuimman arkkitehtuurin alan palkinnon, vuoden 2018 Kasper Salin -palkinnon, jonka Ruotsin arkkitehtiliitto myönsi Hamra-hankkeelle, joka palkittiin myös Ruotsin vuoden 2018 Swedish Design Awardsissa ja vuoden 2019 Architectural Review House Awardsissa.

“Anne Chavepayren arkkitehtuurissa on kaunis vuoropuhelu sisäisen ja ulkoisen välillä. Omassa kodissaan Ranskassa hän on onnistunut ylläpitämään rakennuksen tunnelman keskeneräisellä ja tuhoisalla tavalla”, kertoo luentosarjan kuraattori Jenni Reuter.

Luento on ilmainen. HUOM! 25.11. Architecture Speaks! -luentosarjassa otettiin käyttöön ennakkoilmoittautumisen tapahtuman turvallisuuden varmistamiseksi. Ilmoittautuminen 25.11. luennolle päättyy tuntia ennen tapahtumaa. Ilmoittaudu tästä linkistä. Ilmoittautuneille lähetetään kutsulinkki.

Architecture Speaks on professori Jenni Reuterin kuratoima kansainvälinen luentosarja nykyarkkitehtuurista tuo ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin. Luentosarja toteutetaan Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston yhteistyönä. Sarjassa kuusi eri taustoista arkkitehtiä on kutsuttu jakamaan ajatuksiaan ja ideoitaan arkkitehtuurin nykyisistä suuntauksista.

Hae sivustolta: