Alvar Aalto -symposium – Arkkitehtuurin painoarvo

22 elokuun, 2024 - 23 elokuun, 2024
09:00 - 18:00Jyväskylä

Mikä on arkkitehtuurin painoarvo, kun vaakalaudalla on koko planeetan tulevaisuus? Mikä on arkkitehdin ja suunnittelijan rooli ympäristökriisien, katastrofien ja poliittisen kuohunnan keskellä?

Kansainvälinen 16. Alvar Aalto Symposium – Weight of Architecture 22.–23.8.2024 Jyväskylässä tuo kotimaiset ja kansainväliset huippuasiantuntijat, sekä yleisön yhteen keskustelemaan globaaleista ongelmista; muutoksista ja ääri-ilmiöistä, jotka vaikuttavat rakentamiseen, arkkitehtien ja kaikkien suunnittelijoiden työhön. Pääteemoja on kolme: ympäristö, resurssit ja arkkitehtuuri. Englanninkielinen tapahtuma on hybridi. Esitykset Jyväskylän yliopiston päärakennuksesta (Alvar Aalto 1954-55) striimataan myös globaalille virtuaaliyleisölle.

Kaksi elokuista kesäpäivää täynnä huippuesiintyjiä: Pritzker Prize -palkitut arkkitehdit, Yvonne Farrell ja Shelley McNamara, Grafton Architects Dublinista; arkkitehtuurihistorioitsija Barnabas Calder Liverpoolin yliopistosta; ilmastotutkija, IIASAn johtaja John Schellnhuber Laxenburgista Wienistä; apulaisprofessori David Benjamin Columbian yliopistosta (GSAPP) New Yorkista; Biohmin perustaja Ehab Sayed Lontoosta; arkkitehti, projektipäällikkö Thomas Brogren Realdaniasta Kööpenhaminasta ja arkkitehti, kirjailija ja professori Helena Mattsson Tukholmasta. Kotimaisista esiintyjistä mainittakoon Juho Grönholm, Antti Nousjoki ja Samuli Woolston ALA Arkkitehdeista, Materialistingin toimitusjohtaja Hilda Rantanen ja arkkitehdit Emma Johansson ja Willem van Bolderen Studio Puistosta.

Symposiumin avauspäivänä 22.8. jaetaan arkkitehtuurin 15. Alvar Aalto -mitali. Kansainvälisesti arvostetun arkkitehtuuripalkinnon myöntävät Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo, Rakennustaiteen seura, Suomen Arkkitehtiliitto ja Helsingin kaupunki.

Lisätietoa ja liput

Hae sivustolta: