3A Talks: Pelastetaan Lastenlinna!

8 helmikuun, 2022
16:00 - 17:30

Vuoden ensimmäisessä 3A Talksissa keskustellaan Lastenlinnan sairaalan tulevaisuudesta. Aihe on valtakunnallisesti ajankohtainen, sillä sote-uudistuksen myötä useita terveydenhoitoalan rakennuksia jää vaille käyttötarkoitusta.

Lastenlinnan sairaala on merkittävä terveydenhoidon, jälleenrakennusajan yhteisvastuun ja arkkitehtuurin kansallinen muistomerkki. Rakennus valmistui Helsingin Taka-Töölöön vuonna 1948 arkkitehti Elsi Borgin kumppaneineen suunnittelemana. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin valmistunut laajennusosa on niin ikään Elsi Borgin käsialaa.

Lastenlinnan arkkitehtuuri on ainutlaatuinen synteesi funktionalismia ja 1940-luvun romantiikkaa, ja rakennuksen julkisivuja koristaa kuvanveistäjä Sakari Tohkan suunnittelemat reliefit. Lisa Johansson-Pape suunnitteli rakennuksen valaisimet.

Vuonna 2018 Lastenlinnan toiminnot siirtyivät vastavalmistuneeseen Uuteen lastansairaalaan ja kiinteistö jäi tyhjilleen. Loppuvuodesta 2021 joukko lääkäreitä ja arkkitehteja laativat vetoomuksen Lastenlinnan säilyttämiseksi ja korjaamiseksi niin, ettei sen arkkitehtuuriin ja arvokkaisiin, alkuperäisinä säilyneisiin sisätiloihin tehdä merkittäviä muutoksia.

Helmikuun 3A Talksissa keskustellaan Lastenlinnasta sekä muista hyvinvointialueiden uudelleenjärjestelyjen vuoksi tyhjenevistä sairaalakiinteistöistä. Keskustelijoina ovat muiden muassa modernin korjaamiseen erikoistunut arkkitehti Tapani Mustonen ja lääketieteen tohtori, psykiatri ja poliitikko Ilkka Taipale. Keskustelua luotsaa toimittaja Paula Holmila.

OSALLISTUMINEN:

Verkkotapahtuma järjestetään Google Meet -alustalla. Linkki tapahtumaan julkaistaan tapahtumakalenterissa ja Facebookissa vähän ennen tapahtumaa. Tapahtuma ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Pari ohjetta sujuvaan tapahtumaan:

– Mitään erillistä ohjelmaa ei tarvita, mutta Google Meet toimii parhaiten Chrome-selaimella.
– Pidäthän mikkisi ja kamerasi suljettuna. Voit pyytää puheenvuoroa alareunan ”Nosta käsi” -painikkeesta, jossa on käden kuva.
– Voit muokata oman näyttösi näkymää nähdäksesi esitykset paremmin. Alareunassa on kolme vierekkäistä pistettä, joita napsauttamalla voit avata asetukset. Valitse sieltä esimerkiksi ”Muuta asettelua”, josta voit valita mieleisesi. Suosittelemme ”Sivupalkki”-asetusta.
– Chat-keskustelun löydät oikeasta alakulmasta puhekupla-logoa klikkaamalla.

KEVÄÄN 3A TALKS -TAPAHTUMAT:

ti 8.3. KRL ja korjaamisen sääntely
ti 12.4. (kestävyys)
ti 10.5. (arkkitehtitoimistot)
ti 14.6. (apoli)

3A TALKS:

Tilaisuus on osa Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon, Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL:n yhdessä järjestämää 3A Talks -tapahtumasarjaa, jossa joka kuukauden 2. tiistaina kuullaan ja keskustellaan alan ajankohtaisista aiheista.

LUE LISÄÄ:

Tammikuu, 2022

Kategoria:

Kaikki

22KesäKoko päivä24HelmiVIIVA – suunniteltu, modernin arkkitehtuurin Kankaanpää -näyttelyKankaanpään kaupunginmuseo, Museokatu 10, Niinisalo Kategoria:Näyttely

10Syys00:0010Huhti00:00TOIVOA PUUSTA - näyttelyArkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, 00130 HelsinkiKategoria:Näyttely

18Tammi(Tammi 18)00:0019(Tammi 19)00:00Pääsuunnittelijakoulutus 21Scandic Grand Central, Helsinki, Vilhonkatu 13, HelsinkiKategoria:Koulutus

19Tammi13:1514:30ARCHITECTURE SPEAKS: ATELIER SCHEIDEGGER KELLERKategoria:Luento

27Tammi09:0016:15Pääsuunnittelijan ajankohtaispäiväKategoria:Koulutus,Webinaari

Hae sivustolta:

X