3A Talks: Ajatuksia apolista

9 maaliskuun, 2021

Miten apoli vaikuttaa – miten minä voin vaikuttaa? Tervetuloa keskustelemaan!

3A TALKS: AJATUKSIA APOLISTA
TI 9.3.2021 KLO 16–18
GOOGLE MEET, LINKKI TAPAHTUMAAN

Ehdotus Suomen uudeksi arkkitehtuuripoliittiseksi ohjelmaksi on parhaillaan lausuntokierroksella. Kommenttien pohjalta opetus- ja kulttuuriministeriö ja ympäristöministeriö viimeistelevät ehdotuksen valmiiksi ohjelmaksi, josta tulee valtioneuvostotasoinen strategia-asiakirja.

Apoli2020 näyttää suuntia kaikille meille, jotka toimimme rakennetun ympäristön parissa. Se määrittelee haasteita, joita meidän pitäisi ratkaista, ehdottaa toimenpiteitä, joilla tavoitteisiin voidaan päästä, ja esittää, millä tavoin alan toimintakyky varmistetaan.

Ehdotus uudeksi arkkitehtuuripoliittiseksi ohjelmaksi löytyy Archinfon sivuilta tästä linkistä.

Tule mukaan jakamaan ajatuksia siitä, miten me arkkitehdit, alan organisaatiot ja muut rakennetun ympäristön toimijat voimme toteuttaa apolin tavoitteita. Mitä täsmennyksiä ohjelmaehdotus vielä kaipaisi, jotta sillä olisi mahdollisimman suuri positiivinen vaikutus tulevaisuutemme rakentamiseen? Nyt on oikea hetki vaikuttaa.

Keskustelun pohjaksi kuullaan tiivis esitys apolin tavoitteista ja toimenpiteistä sekä kolmen erilaisissa tehtävissä toimivan arkkitehdin ajatuksia ohjelmaehdotuksesta. Näkökulmiaan avaavat hankesuunnittelupäällikkö Ifa Kytösaho Vantaan kaupungilta, arkkitehti ja osakas Asko Takala Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdeilta sekä arkkitehti, journalisti ja filosofian tohtori Mika Savela.

Tilaisuus on osa Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL:n yhdessä järjestämää 3A Talks -tapahtumasarjaa, jossa joka kuukauden 2. tiistaina kuullaan ja keskustellaan alan ajankohtaisista aiheista.

Hae sivustolta: