3A SuomiAreenalla: Kestävä tulevaisuus arkkitehtuurikilpailuilla

15 heinäkuun, 2021

Monet hyvät arjen ympäristöt sekä rakkaimmat maamerkkirakennuksemme ovat syntyneet suomalaisen 150-vuotisen arkkitehtuurikilpailuperinteen pohjalta. Archinfon, SAFAn ja ATL:n SuomiAreena -tapahtumassa tarkastellaan arkkitehtuurikilpailujen kautta syntyneitä kestäviä ratkaisuja  eri näkökulmista. 

Tilaisuuden juontaa näyttelijä-kirjailija Jani Toivola ja puheenvuoroja kommentoi Jyväskylän kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöjohtaja Leena Rossi.

OHJELMA:

  Case Tiedekulma: Kutsukilpailun voittaneessa peruskorjaushankkeessa vanhan hallintorakennuksen betonirunko säilytettiin, mutta sisätilat uudistettiin avoimeksi yhteisöllisen oppimisen monitoimitilaksi. Asmo Jaaksi / JKMM Arkkitehdit. 

  Case Tornio-Haaparanta: Europan-kilpailun voittanut TREA arkkitehdit pääsi suunnittelemaan Tornio-Haaparanta -kaksoiskaupungille yhteistä keskustaa. Miten suunnitella joustavaa, tulevaisuuden megatrendeihin sopeutuvaa kaupunkiympäristöä? Maija Parviainen / TREA Arkkitehdit.

   Case Karviaistie 12: Kutsukilpailussa tehtävänä oli suunnitella kahden kerroksen korotus ja julkisivujen kuoriva saneeraus kahdeksaan 1970-luvulla valmistuneeseen betonielementtirakennukseen – tavoitteena ratkaisun monistettavuus ja säilyttävä korjaaminen. Jaana Närö / Helsingin kaupungin asuntotuotanto.

Puheenvuorojen lomassa nähtävissä videoesityksissä luodaan katsaus kilpailujen pitkän ja vaikuttavan historian kautta nykypäivään, esitellään kilpailujen kestävyyskriteereitä ja tamperelainen arkkitehtitoimisto NOAN kertoo kilpailujen vaikutuksesta toimistonsa työhön.

Keskustelutilaisuus tulee MTV-palveluun katsottavaksi myös tallenteena. Koko SuomiAreenan ohjelman ja live striimin löydät täältä.

Kuvassa Karviaistien kuoriva saneeraus ja korotus, voittajaehdotus ”Metsä puilta” Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli ja Arkkitehtitoimisto A-Konsultit.

Hae sivustolta: