Niemen ranta-alueen ideakilpailu Lahdessa

Sisäänjättö: 15.12.2021

15.9. – 15.12.2021

Polttimo, UPM ja Lahden kaupunki järjestävät Niemen ranta-alueen ideakilpailun Niemen kaupunginosa sijaitsee Vesijärven rannalla vajaan kolmen kilometrin päässä Lahden keskustasta pohjoiseen. Alue on muuttumassa teollisuusalueesta monipuoliseksi asumisen, opiskelun ja työpaikkojen alueeksi.

Kilpailualue on noin 13 ha suuruinen ranta-alue, joka on vaiheittain 2-15 vuoden aikana muuttumassa teollisuusalueesta pääosin asuntoalueeksi. Kilpailun tavoitteena on laatia Niemen ranta-alueen toteuttamiskelpoinen suunnitelma, jonka pohjalta alueen kehittämistä voidaan tulevaisuudessa ohjata. Kilpailun keskeinen tehtävä on löytää olemassa olevaan ympäristöön sopiva rakentamisen määrä.

Alueen suunnittelussa on huomioitava mm. rantaraitti ja muu virkistyskäyttö sekä viereinen pienvenesatama toimintoineen. Ranta-alueelle käyttäjiä tuo myös vajaan kilometrin päässä sijaitseva yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampus.

HUOM: Työmäärää on pienennetty 1.10.2021 päivitetyssä kilpailuohjelmassa keventämällä vaadittua palautusmateriaalia perspektiivikuvien, sekä aluejulkisivu- ja alueleikkauspiirustusten kohdalta. Toinen tutustumiskäynti kohteelle järjestetään 13.10.2010. Ilmoittautumisohjeet kilpailun sivuilla.

Kilpailusivu

Niemen ranta-alue -kilpailuohjelma_PÄIVITETTY

Hae sivustolta:

X