Jäsentarina: Järjestötoiminnassa jokaisen panos on yhtä arvokas ja tärkeä

Tampereen yliopistolla opiskeleva Beate Pekkarinen oli viime vuonna mukana Opiskelija-Safan johtokunnassa. Toiminnan tavoitteena on edesauttaa kaikkien opiskelijoiden asioita.

Opiskelen neljättä vuotta arkkitehtuuria Tampereen yliopistolla ja työskentelen Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskasella. Opiskelija-Safan toimintaan liityin tuttujen opiskelijakavereiden innostamana ja viime vuoden minulla oli pesti O-Safan rahastonhoitajana. Olen myös Safan liittovaltuuston varajäsen.

Tykkäsin kovasti olla O-Safan johtokunnassa! Mukana on tosi mukavaa ja aikaansaavaa porukkaa. Ratkoimme ja tuumimme juttuja yhdessä. Tavoitteena on edesauttaa kaikkien opiskelijoiden asioita.

Muihin arkkitehtiopiskelijoihin – myös Oulussa ja Aallossa – tutustuminen on ollut mahtavaa. Verkostoitumisen lisäksi olen saanut kokemusta järjestötoiminnasta, mikä on jo itsessään valtavan antoisaa ja tärkeää. Myös työelämässä on hyötyä esimerkiksi kokouskäytäntöjen tuntemisesta.

Työelämässä on hyötyä esimerkiksi kokouskäytäntöjen tuntemisesta.

O-Safa on toimiva välipolku opiskelijoiden ja Safan välillä. Oli mielenkiintoista päästä seuraamaan läheltä, miten Safassa tehdään yhteiskunnallista vaikuttamista. Mielestäni Safan merkitys esimerkiksi kestävyysajattelun puolestapuhujana korostuu koko ajan.

Pienen lapsen äitinä en voinut olla ihan kaikessa mukana, mutta O-Safassa oltiin todella ymmärtäväisiä ja joustavia. Minulle sanottiin, että tee sen verran kuin vain voit, ennätät ja haluat. Vaikka tulemme kaikki erilaisista lähtökohdista, jokaisen panos on yhtä arvokas ja tärkeä.

Järjestötoimintaan kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan! Ei tarvitse yhtään jännittää, sillä O-Safassa on vahva yhdessä tekemisen meininki: Vastuut jaetaan tasapuolisesti ja kamut ovat tukena. Aina löytyy joku, jolta kysyä neuvoa.

Beate Pekkarinen


Mikä on alaosasto? Miten toimintaan voi lähteä mukaan?

  • Safan alaosastoja on viisi ja niiden toiminta on keskittynyt tietyn teeman ympärille. Alaosastot voivat toimia mielipide- ja lobbausryhminä sekä vaaliliiton muodostajina. Alaosastoissa verkostoidut, vaikutat ja opit uutta.
  • Alaosastoja ovat EKO-SAFA, virka-arkkitehtien VATA-SAFA, opiskelijoiden O-SAFA, Yrittäjä-SAFA sekä Rakennusperintö-SAFA.
  • Kiinnostuitko? Voit liittyä yhteen tai useampaan alaosastoon tällä hakemuksella.
  • Lue lisää alaosastoista tai ota yhteyttä! Alaosastojen yhteystiedot löydät täältä.

Hae sivustolta: