”Spektaakkelimainen paikka, jossa etätyötkin onnistuvat” – Vähä-Kiljava hurmasi lomailijat

Arkkitehti Johanna Kerovuori lomaili perheensä kanssa mökki Autereessa Vähä-Kiljavalla. Suuren vaikutuksen teki ympäröivä luonto, joka oli juuri puhjennut kukkaan.

Tampereelta kotoisin oleva arkkitehti Johanna Kerovuori lomaili perheensä kanssa Vähä-Kiljavalla kesäkuun puolessavälissä. Matka Kiljavalle oli Kerovuoren ensimmäinen sitten opiskeluaikojen.

”Silloin tärkeintä oli muiden opiskelijoiden kanssa vietetty aika, nyt suurimman vaikutuksen teki ympäröivä luonto”, Kerovuori sanoo. ”Alkukesän vehreys oli niin kaunista. Järven lisäksi mökin lähellä on ihana pieni lampi ja paikalla kasvoi korkeana kirkkaan vihreää mustikkaa.”

Perhe yöpyi Mökki Autereessa, jossa on kolme makuuhuonetta. Erähenkiseltä perheeltä matkailu onnistui myös pienten lasten kanssa: Vanhempien mukana olivat 4-vuotias tyttö ja 6-viikkoinen vauva.

”Mieheni pystytti yhteen huoneeseen etätyöpisteen ja teki päivät töitä sieltä käsin. Se toimi hyvin, häntä vain harmitti että joutui viettämään kesäpäivät sisällä.”

Vähä-Kiljava valikoitui matkan kohteeksi, sillä perheen omassa mökissä Lopen kunnassa on remontti kesken ja välillä on mukavaa lomailla rakentamisesta.

Kiljavalle pääsee kätevästi nopeallekin lomalle.

”Vietimme oikeaa rantalomaa, lastasimme päivän tavarat pyöräkärryyn ja lähdimme rannalle syömään jäätelöä”, Kerovuori kertoo. ”Sääksjärvi on Suomen kirkasvetisin järvi ja yleisellä rannalla riitti vilinää joka päivä.”

Safan käytössä oleva ranta on hiljaisempi ja mökillä sai olla omassa rauhassa, mutta muiden lomalaisten kanssa pääsi jutustelemaan Vähä-Kiljavan vanhan saunan yhteisillä saunavuoroilla. Yhteisöllisyyttä tarjosi myös ensimmäistä kertaa järjestetty SAFA-viikonloppu, jonka aikana tanssittiin ja juhlittiin.

”Kiljavalle pääsee kätevästi nopeallekin lomalle”, Kerovuori sanoo ja kehottaa muitakin arkkitehteja hyödyntämään liiton lomakiinteistöjä. ”Se on spektaakkelimainen paikka, jossa etätyötkin onnistuvat.”

”Aiomme tulla Kiljavalle myös ensi kesänä.”

Vähä-Kiljavan alue Hyvinkäällä, Sääksjärven rannalla, on kaikkien Safan jäsenten yhteinen kesänviettoalue. Lomakiinteistöjen lisäksi alueella on uusi ja vanha sauna järven rannalla, joita voi varata omaan käyttöön tai saunoa vapaasti yleisillä vuoroilla.

Hae sivustolta: