Mentorointiohjelmaan osallistuminen oli loistava tilaisuus kasvaa ja oppia

Arkkitehti Laura Poutamo osallistui Safan mentorointiohjelmaan aktorina. Mentorointi antoi tukea ja varmuutta omalle urapolulle.

Aloitin työt nykyisessä työpaikassa yhdyskuntasuunnittelualan konsultoinnin alalla jo opiskeluaikana, ja jäin sille tielleni. Monen vuoden työrupeaman jälkeen tuntui sopivalta ajankohdalta reflektoida omia ajatuksia ja kuulla tarinoita ja kokemuksia myös muista uravaihtoehdoista. Lähdin mentorointiohjelmaan avoimin mielin ja uteliaana, vaikka tavoitteena ei ollutkaan välttämättä vaihtaa urasuuntausta.

Tapasimme mentorini kanssa vuoden mittaan sekä livenä että etäyhteyden kautta. Tällainen joustava hybridimalli tuntui sopivimmalta meille, eikä rasittanut kalenteria tai muuta perhe-elämää liikaa. 

Mentorointiin ei mielestäni kannata suhtautua turhan suorituskeskeisesti, vaan lähteä rohkeasti mukaan, vaikka omat ajatukset ja tavoitteet eivät vielä olisikaan kristallinkirkkaita.

Odotukseni ohjelmasta toteutuivat, ja oikeastaan ylittyivät: mentorini järjesti pariin tapaamiseen mukaan myös vierailijan rakennussuunnittelun puolelta, mikä oli erityisen antoisaa. Myös siviilielämän puolesta valinta osui jopa huvittavan hyvin nappiin: meillä on mentorini kanssa muun muassa samanrotuiset koirat!

Mentoroinnilta sain ennen kaikkea tukea ja varmuutta omalle urapolulleni. Olo tuntuu nyt kaikin puolin varmemmalta jatkoa ajatellen. 

Tämä oli loistava tilaisuus oppia ja kasvaa. Mentorointiin ei mielestäni kannata suhtautua turhan suorituskeskeisesti, vaan lähteä rohkeasti mukaan, vaikka omat ajatukset ja tavoitteet eivät vielä olisikaan kristallinkirkkaita. Muutaman vuoden päästä voisi olla kiinnostavaa hypätä myös mentorin saappaisiin. 

Laura Poutamo


Mikä on mentorointiohjelma? Miten toimintaan voi lähteä mukaan?

  • Mentorointiohjelma on suunnattu sparrausta, uusia ajatuksia ja tietoa arkkitehtina Suomessa toimimiseen kaipaaville SAFAn jäsenille.
  • Aktorin tulee olla vähintään maisterivaiheen opiskelija.
  • Mentoroinnin ytimen muodostavat aktorin ja mentorin väliset keskustelut, joiden aiheet vaihtelevat aktorin toiveiden ja tavoitteiden mukaan.
  • Ohjelma koostuu SAFAn järjestämistä etätapahtumista sekä kahdenkeskisistä tapaamisista. Mentori-aktori -parit sopivat keskinäiset tapaamiset oman aikataulunsa mukaan.
  • Lue lisää mentoroinnista.

 

Hae sivustolta: