Maija Anttila

Arkkitehti SAFA

Maija Anttila

Liityin SAFAan heti valmistuttuani vuonna 1973, samoin Satakunnan arkkitehdit SAFAaan.

Yhteydet kollegoihin ovat pitäneet minut mukana toiminnassa. Toiminta ja kokoontumiset satakuntalaisten arkkitehtien kanssa ovat olleet tärkeitä niin ammatillisessa kuin sosiaalisessakin mielessä. Toiminta SAFAn luottamuselimissä on antanut tukea ja uskoa toiminnalleni pikkukaupungissa ainoana safalaisena. Ammatilliset kontaktit ovat olleet merkityksellisiä. Olen pitänyt tärkeänä seurata alan kehitystä ja mahdollisuuksien mukaan vaikuttaa siihen, mikä on ollut mahdollista SAFAn kautta.

Arkkitehdin ammatin monipuolisuus on auennut eletyn elämän kautta. Opiskeluaikani ajoittui 1960-luvun lopulle, jolloin karsittiin mahdolliset kuvitelmat ”sankariarkkitehdin” tulevaisuudesta. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen oli tärkeää ja suuri osa sukupolveni arkkitehdeista suuntautuikin yhdyskuntasuunnittelun tehtäviin.

Kokemukset sekä rakennussuunnittelun että kaavoituksen alalta avasivat minulle mahdollisuuden kaupunginarkkitehdin tehtäviiin Kankaanpäässä. Neljännesvuosisata tässä tehtävässä monipuolisti edelleen arkkitehdin ammattikuvaani. Minusta tuli paitsi suunnittelija myös hallinnon ammattilainen, suunnitteluttaja, projektien kokoonjuoksija, rahoituksen hankkija, kulttuuriympäristöjen vaalija, taiteen manageri… Ammatti on siis antanut paljon enemmän, kuin mitä opiskeluaikoina olin osannut haaveillakaan.

 

Hae sivustolta: