Jäsentarina: Paikallisosasto tarjoaa arkkitehtiyhteisön, jossa saa vaikuttaa omana itsenään

Torniosta kotoisin oleva Marja Yliniva on ollut mukana Lapin Safan johtokunnassa vuodesta 2008 lähtien. Paikallisosastotoiminta tarjoaa vertaistuen lisäksi mahdollisuuden keskustella Pohjois-Suomen arkkitehtuurista, jossa on omat matkailun ja turismin värittämät erityispiirteensä.

Olen Marja Yliniva, kotoisin Torniosta, mutta elän ja työskentelen nykyisin Rovaniemellä. Valmistuin Oulun yliopistosta melko ripeästi suoritettujen opintojen jälkeen vuonna 2008. Olen työskennellyt valmistumisesta saakka samassa arkkitehtitoimistossa Rovaniemellä, mutta hiljakkoin olemme kollegan kanssa siirtyneet jatkamaan omistajina yrityksen toimintaa. 

Lapin Safan johtokunnassa olen ollut mukana jo vuodesta 2008 lähtien, tällä hetkellä varapuheenjohtajan roolissa. Johtokuntatyöhön minua vetää erityisesti yhteisöllisyys ja mukava meininki. Kollegoilta saa vertaistukea lappilaisena arkkitehtina toimimiseen, ja osastotoiminta on tarjonnut mahdollisuuden keskustella laajemminkin Pohjois-Suomen arkkitehtuurista, jossa on omat matkailun ja turismin värittämät erityispiirteensä. Kokoonnumme vuorotellen Rovaniemellä ja Kemissä.

Aktiiveja soisi tulevan mukaan toimintaan enemmänkin. Aina olemme kuitenkin saaneet johtokunnan kasaan, ja mukana on opiskelijoitakin, mikä on erityisen tärkeää, kun suuret ikäluokat eläköityvät. Yhteiset ekskursiot ovat olleet hyvä tapa houkutella uusia jäseniä johtokuntaan. Matkoja tullaan varmasti taas tekemään, kun pandemia väistyy.

Mukaan voi tulla aluksi vaikka vain kuuntelemaan ja pohtimaan, voisiko osastotoiminta olla oma juttu.

Vuosien varrella aktiivisten jäsenten määrä on liikkunut viiden ja kymmenen välillä. Toisaalta pieni koko on kannustanut tekemään yhteistyötä muiden alueen toimijoiden kanssa. Olemme pitäneet hyvänä toimintatapana suurempiin tapahtumakokonaisuuksiin osallistumista – kuten Rovaniemen Arctic Design Week. 

Haluamme Lapin Safassa pitää osallistumiskynnyksen mahdollisimman matalana: toiminnasta saa vapaasti tehdä itsensä näköistä! Mukaan voi tulla aluksi vaikka vain kuuntelemaan ja pohtimaan, voisiko osastotoiminta olla oma juttu. Osastotoiminta on mukava tapa verkostoitua, jakaa tietoa ja tehdä yhdessä arkkitehtuuria näkyväksi Pohjois-Suomessa. 

Marja Yliniva


Mikä on paikallisosasto? Miten toimintaan voi lähteä mukaan?

  • Jokaisesta Safaan liittyvästä tulee automaattisesti myös paikallisosaston jäsen, kotipaikkakuntansa mukaisesti
  • Paikallisosastoja on yhteensä 13 Helsingistä Lappiin asti 
  • Paikallisosastot tarjoavat arkkitehtiyhteisön, jossa voit verkostoitua, vaikuttaa ja oppia uutta
  • Paikallisosastot osallistuvat alueensa arkkitehtuurikeskusteluun ja järjestävät mm. täydennyskoulutusta ja opintomatkoja jäsenilleen
  • Kiinnostaako johtokuntatyö? Ota yhteys omaan paikallisosastoosi: safa.fi/osallistu

 

Hae sivustolta: