Äänestysohjeet

1. Kirjaudu äänestämään jäsentunnuksillasi

Voit kirjautua joko jäsennumerollasi, henkilötunnuksellasi tai jäsenrekisterissä olevalla sähköpostiosoitteellasi ja salasanalla.

Jos et muista salasanaasi, voit tilata uuden salasanan henkilötunnuksellasi tai käyttää kertakäyttöistä kirjautumiskoodia, jonka saat tekstiviestinä syöttämällä puhelinnumerosi kirjautumissivulle.

2. Valitse ”Siirry palveluun.”

3. Liittovaltuustovaalit 2021 -kohdassa valitse ”Siirry äänestämään”.

4. Seuraavaksi näet ehdokaslistan. Voit äänestää vain yhtä ehdokasta. Äänestä haluamaasi ehdokasta valitsemalla ”Äänestä” ehdokkaan nimen kohdalla oikealla ja rullaa sivun alareunaan. Sivun alareunassa valitse ”Siirry eteenpäin”.

5. Seuraavalla sivulla voit tarkistaa äänesi ennen lopullista vahvistamista. Tässä vaiheessa voit vielä palata takaisin ehdokaslistaan.

6. Muista valita ”Vahvista äänesi”. Vahvistuksen jälkeen äänesi on lopullinen. Et näe enää äänestämääsi, etkä voi myöskään äänestää uudelleen.

7. Kiitos kun käytit äänioikeuttasi Safan liittovaltuustovaalissa!

Kysymyksiä äänestämisestä:

Miksi äänestäminen kannattaa?

Äänestämällä vaikutat siihen, millaista Safan toiminta on tulevaisuudessa. Liittovaltuusto on Safan ylin päättävä elin, jossa päätetään muun muassa Safan budjetista, toiminnan painopisteistä ja säännöistä.

Vaalissa valitaan jäsenet Safan liittovaltuustoon vuosiksi 2022–2024. Liittovaltuustoon valitaan 28 jäsentä ja 3 opiskelijajäsentä. Liittovaltuusto nimeää vuosittain hallituksen, joka toteuttaa puheenjohtajan johdolla liittovaltuuston päätökset ja linjaukset. Hallitus nimeää jäsenet Safan viiteen toimikuntaan, jotka käsittelevät hallituksen alaisuudessa kukin oman toimialansa asioita ja laativat tarvittaessa lausuntoja. Toimikunnat seuraavat alan kehitystä ja ottavat kantaa muun muassa lainsäädäntöön ja muihin määräyksiin.

Ehdokkaat ja vaaliliittojen teemat löydät tältä sivulta.

Kuka voi äänestää liittovaltuustovaalissa?

Liiton jäsenellä tai opiskelijajäsenellä on vaalissa äänioikeus, mikäli hänet on hyväksytty liiton jäseneksi tai opiskelijajäseneksi viimeistään hallituksen kokouksessa 10.6.2021 eikä hän ole menettänyt jäsenoikeuksiaan sen jälkeen. Hän on myös maksanut liitolle vaalivuoden 2021 toukokuun loppuun mennessä edellisen vuoden tai sitä vanhemmat jäsenmaksut.

Varsinaiset jäsenet voivat äänestää ehdokasta yhdeksältä eri listalta: Arkkitehdit kestävän rakentamisen puolesta, EKO-SAFA, HESA-SAFA, Koko Suomi, Pro Kiljava, TamSAFA, Uusi Musta, VATA-SAFA ja Yrittäjä-SAFA.

Opiskelijajäsenet muodostavat oman vaalipiirinsä ja äänestävät ehdokasta Opiskelijat­-listalta.

En pysty kirjautumaan äänestyssivulle. Mitä teen?

Jos rekisterissämme on vanhat yhteystiedot, ei äänestäminen välttämättä onnistu. Voit päivittää yhteystietosi tällä lomakkeella. Voit myös ottaa yhteyttä SAFAn toimistoon, puh. 040 169 8889 tai jasenasiat@safa.fi.

Jos olet unohtanut salasanasi, voit tilata uuden salasanan henkilötunnuksellasi. Voit myös kirjautua äänestämään kertakäyttöisellä kirjautumiskoodilla, jonka saat tekstiviestinä kun syötät puhelinnumerosi äänestyssivulla. Kirjoita tekstiviestinä saamasi numerosarja kenttään ja pääset äänestämään. Puhelinnumeron pitää olla sama, joka löytyy Safan rekisteristä.

Äänestäminen omalta koneelta ei onnistu. Mitä teen?

Ne vaalikelpoiset liiton jäsenet, joilla ei ole käytössään internet­yhteyttä, voivat äänestää liiton toimistossa varaamalla etukäteen ajan järjestösihteeri Katri Laaksolta, puh. 040 169 8889. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville internet­yhteydettömille äänestys mahdollistetaan pyydettäessä erikoisjärjestelyin.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä järjestösihteeri Katri Laaksoon, puh. 040 169 8889 tai jasenasiat@safa.fi.