YSS myönsi vuoden 2017 Ruusut Jätkäsaaren Sukupolvienkorttelille

Yhdyskuntasuunnittelun seura jakaa vuosittain Ruusut-tunnustuksen esimerkillisestä työstä suomalaisen yhdyskuntasuunnittelun hyväksi. Vuoden 2017 Ruusut myönnettiin Jätkäsaaren Sukupolvienkorttelille.
Sukupolvienkorttelin Ruusut on tunnustus sosiaalisesta ja yhteiskunnallisesta vastuunkantamisesta asuntotuotannossa. Eri sukupolville ja eri elämäntilanteissa oleville ihmisille sopivien asuntojen ja hallintamuotojen sekoittaminen yhdessä korttelissa rikastuttaa suomalaisia asuinympäristöjä. Monisukupolviset, asumista laajempana palveluna tarjoavat korttelit näyttävät mallia myös tuetun asumisen toteuttamisesta osana tavallisia kerrostalokortteleita. Sukupolvienkorttelissa kolmen kerrostalon yhteiset tilat on yhdistetty muodostamaan laadukkaat ja monipuoliset tilat koko korttelille. Kortteli on ollut runsaasti esillä mediassa ja haastaa esimerkillään suomalaisia asunnontuottajia tuottamaan asukkaille parempia palveluita omissa asuinkortteleissaan.
Sukupolvienkorttelin ovat rakennuttaneet Setlementtiasunnot, Asuntosäätiö ja Hoas. Korttelin on suunnitellut arkkitehti Mari Matomäki (Arkkitehtitoimisto Hedman & Matomäki Oy).
Ruusujen lisäksi Yhdyskuntasuunnittelun seura myöntää kunniamaininnan Länsimetron avaamiseen liittyneelle spontaanille, positiiviselle ja karnevaalitunnelmaiselle kansalaisliikehdinnälle.
Yhdyskuntasuunnittelun Risuilla halutaan kiinnittää kiinnittää huomiota yhdyskuntasuunnittelun kannalta epäonnistuneisiin toimiin ja politiikkaan.Vuoden 2017 Yhdyskuntasuunnittelun Risut myönnetään norminpurkutalkoille, joiden nimissä on heikennetty pitkäjänteisen yhdyskuntasuunnittelun edellytyksiä. Työkaluja, joiden avulla kaavoittaja on voinut samanaikaisesti edistää sekä kestävää maankäyttöä että elinkeinoelämää, on lainsäädännöllisin muutoksin heikennetty ilman uskottavia perusteluja.
Yhdyskuntasuunnittelun Ruusut –tunnustus jaettiin maanantaina 22.1.2018 Sukupolvienkorttelissa Jätkäsaaressa. Ruusut ottivat vastaan Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Kimmo Rönkä, Asuntosäätiön toimitusjohtaja Esa Kankainen ja Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.Julkaistu 25.1.2018
Takaisin

Hae sivustolta: