YIT rakentaa asuntoja Kruunuvuorenrantaan

YIT / Lehdistötiedote 17.6.2013
YIT Rakennus Oy:n ja Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston KSV:n järjestämän arkkitehtuurikilpailun on voittanut Arkkitehtitoimisto HMV Oy:n Loggia. Kilpailun kohteena olleet tontit sijaitsevat Kruunuvuorenrannan korttelissa Laajasalossa, merellisessä ympäristössä Laajasalon vanhan asuinalueen kupeessa.
Arkkitehtikilpailun tarkoituksena oli löytää Gunillan- ja Lorentzinkallion virkistysalueiden väliin sijoittuvalle asuntokorttelille asemakaavan mukainen, kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen, ympäristöön soveltuva, toimiva ja taloudellisesti toteuttamiskelpoinen sekä sijainnista suurien korkeuserojen kallioisessa maisemassa johtuvat erityispiirteet huomioiva ratkaisu. Arkkitehtuurilta ja sisämiljöiltä toivottiin korkeatasoisia ratkaisuja mm. asuntojen toiminnallisuuteen asukkaiden vaihtelevissa tilantarpeissa ja sijainnin erityistä huomioimista suunnitteluratkaisuissa.
Arviointiryhmä sijoitti yksimielisesti kilpailussa ensimmäiselle sijalle Arkkitehtitoimisto HMV Oy:n ehdotuksen ”Loggia”, joka on ryhmän mielestä selkeä ja hallittu. Palkitsemiskriteereinä nostettiin esiin mm. Lorenzinkujan tilallisesti miellyttävä ja viihtyisän oloinen miljöö, rakennusten rauhallinen arkkitehtuuri ja harkiten valitut ja käytetyt värit sekä asuntojen suunnittelun selkeys ja huolellisuus.
Arkkitehtuurikilpailuun oli kutsuttuna neljä arkkitehtitoimistoa: Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy, Arkkitehtitoimisto HMV Oy, Arkkitehtitoimisto Korhonen-Penttinen Oy sekä Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Kilpailijoiden valitsemana asiantuntijajäsenenä toimi arkkitehti, professori Hannu Huttunen ja muina jäseninä YIT: ja Helsingin kaupungin edustajia.YIT rakentaa Kruununvuorenrannan kortteliin kuusi asuinkerrostaloa, joista viisi on vapaarahoitteisia omistusasuntoja Hitas-I -ehdoin ja yksi vapaarahoitteinen vuokra-asuntokohde, joka tullaan myymään sijoittajille.
”Kruununvuorenrannan Hitas-tuotantona rakennettavissa YIT Kodeissa toteutuu kohtuuhintainen asuminen hienossa ympäristössä. Helsingin kaupunki hyväksyy asuntojen enimmäismyyntihinnan. Kysyntä tällaisille asuntokohteille on korkealla tasolla”, kertoo Harri Isoviita, Asuntorakentamisen liiketoimintaryhmän johtaja.
YIT:n asuinkerrostalot tuovat alueelle monimuotoista asumista; asunnoista noin 60 prosenttia on vähintään kaksi makuuhuonetta käsittäviä perheasuntoja, mutta mukana on myös pienempiä asuntoja. Kohteiden perheasuntojen keskipinta-ala tulee olemaan 80 neliötä. YIT Kotien rakentaminen käynnistyy alkuvuonna 2014 ja viiden kerrostalon kokonaisuuden arvioidaan olevan valmiina vuoden 2016 aikana. Helsingin kaupunki rakentaa infrastruktuuria, jolla Kruununvuorenrannan alue liittyy Laajasalon vanhaan asuntoalueeseen.Lisätietoja:
Harri Isoviita, liiketoimintaryhmän johtaja, Asuntorakentaminen, YIT Suomen rakentamispalvelut, puh. 040 553 3833, harri.isoviita(@)yit.
Nimimerkki ”Loggia”
Arkkitehtitoimisto HMV Oy: Juha Huuhtanen, arkkitehti, Mikko Metsähonkala, arkkitehti ja Jari Viherkoski, arkkitehti SAFA, avustajat Joonas Ala-Karvia ja Johanna Strandman. Julkaistu 18.6.2013
Takaisin

Hae sivustolta: