YHTEISÖT ESIIN EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVILLÄ VUONNA 2016

Päiväkodin kulttuuriympäristöpiknik, roolipeliporukan tapaaminen linnassa tai luontokerhon vinkkisuunnistus ─ Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään ensi vuonna Suomessa otsikolla Porukan paikat, yhteiset ympäristöt. 50 osallistujamaan European Heritage Days -ohjelman yhteinen teema on vuonna 2016 Heritage and Communities, joka painottaa yhteisöjen merkitystä oman kulttuuriperintönsä ja -ympäristönsä hoidossa.
Teeman taustalla on Faron yleissopimus, joka korostaa yhteisöjen merkitystä oman kulttuuriperintönsä ja -ympäristönsä hoidossa. ”Teeman valinnalla halutaan nostaa esille seuroja, yhdistyksiä, kaveriporukoita, perheitä ja muita yhteisöjä, jotka hoitavat ja vaalivat kulttuuriympäristöä monin tavoin”, kertoo Jonina Vaahtolammi Suomen Kotiseutuliitosta.
Tapahtuman järjestäminen Euroopan kulttuuriympäristöpäiville on hyvä keino nostaa esiin oman ympäristön ja omien kulttuuriympäristötekojen merkitys sekä innostaa muita mukaan huolehtimaan yhteisestä kulttuuriympäristöstämme. Edellisvuosina yhdistykset, museot, koulut ja monet muut toimijat ovat järjestäneet päiville muun muassa avointen ovien päiviä, näyttelyitä, talkoita ja opastettuja kierroksia.
Kaikki ovat tervetulleita järjestämään ohjelmaa kulttuuriympäristöpäiville. ”Jokainen porukka ja ympäristö on tärkeä. Olisi hienoa nähdä päivien ohjelmassa myös jalkapallopeli lähikentällä, kylätoimikunnan niittotalkoot, seurantalon tanssitapahtuma tai lasten katuliitutuokio.” Hanna Hämäläinen ympäristöministeriöstä ideoi.Tapahtumia ympäri Euroopan
Kulttuuriympäristöpäivät on jokavuotinen Euroopan laajuinen tapahtuma, jolla edistetään kulttuuriperinnön tuntemusta ja arvostusta. Suomessa tapahtumat keskittyvät vuosittain syyskuun toiseen viikonloppuun, jolloin paikalliset toimijat toteuttavat avointen ovien päiviä, opastettuja kierroksia ja muita tapahtumia. Suomen tapahtumakalenterin lisäksi tapahtumat saavat Euroopan laajuista huomiota kansainvälisellä http://www.europeanheritagedays.com-sivustolla.
Facebook: http://kotiseutuliitto.us5.list-manage1.com/track/click?u=a76c3fb996ae99bbc87d203e8&id=3e9ace8319&e=04d5b4ae94
Twitter: @HeritageDaysFI
#kulttuuriympäristöpäivätJulkaistu 20.10.2015
Takaisin

Hae sivustolta: