Wood City on Stora Enson ja SRV:n yhteinen maailmanluokan rakennushanke Helsingin Jätkäsaareen

Lehdistötiedote 29.11.2012 / STORA ENSO OYJ – SRV YHTIÖT OYJ
Helsingin Jätkäsaareen yhteistyössä Stora Enson ja SRV:n kanssa toteutettavan maailmanluokan puukaupunkikorttelin Wood Cityn arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu Anttinen Oiva Arkkitehtien ehdotus ”Stories”.

”Wood Cityllä on Stories-työn ansiosta kaikki mahdollisuudet kohota kilpailun tavoitteen mukaisesti kansainvälisesti kiinnostavaksi puuarkkitehtuurikohteeksi. Palkintolautakuntaa miellytti voittajatyössä yksinkertaisiin, toistuviin ja elinkaaritaloudellisiin ratkaisuihin perustuva yksilöllinen ja paikkaan räätälöity kokonaisuus. Puu näyttäytyy hyvin osana kaupunkikuvaa, ja erityiskiitoksen tuomaristo antoi ilmeikkäästä katutason hyödyntämisestä. Maantasolle sijoittuva mieleenpainuva, aaltoileva puukatto jatkuu julkisivussa omaperäisellä tavalla”, palkintolautakunnan puheenjohtaja ja Stora Enso Building and Living -liiketoiminta-alueen vetäjä Hannu Kasurinen perustelee päätöstä.
Arvosteluperusteissa kiinnitettiin huomiota muun muassa uudenlaiseen arkkitehtoniseen ilmaisuun, ratkaisujen toiminnallisuuteen ja teolliseen monistettavuuteen sekä puurakennejärjestelmän innovatiiviseen soveltamiseen. Myös ratkaisujen hiilidioksidipäästöt arvioitiin. Palkintolautakunnan mukaan kaikki ehdotukset toivat esille monipuolisesti korttelin ratkaisumahdollisuuksia. Työt olivat korkeatasoisia, ja tekijät olivat perehtyneet hyvin tehtävään.

Voittajatyön suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit tulee toimimaan Wood Cityn toimisto- ja hotellitontin arkkitehtisuunnittelijana sekä maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamana pääsuunnittelijana. Kortteliin tulevista asuinrakennuksista järjestää Helsingin Asuntotuotantotoimisto erikseen suunnittelun ja rakentamisen yhteiskilpailutuksen arkkitehtuurikilpailun pohjalta laaditun asemakaavan mukaan.
Wood City -kortteli sijoittuu Jätkäsaaren koilliskulmaan sisääntulon yhteyteen. Puurakenteissa käytetään Stora Enson CLT-massiivipuulevyihin ja elementteihin perustuvaa Urban MultiStorey™ -runkojärjestelmää, jota on kehitetty edelleen yhteistyössä korttelin rakentamisesta vastaavan SRV:n kanssa. Lajissaan Suomen tähän asti laajin puukaupunkikortteli koostuu niin toimisto-, asuin-, hotelli- kuin liikerakennuksista. Rakennusten laajuus on yhteensä 28 000 kerrosneliötä. Rakennusten suunnittelussa ja rakentamisessa kiinnitetään erityishuomiota energiatehokkuutta parantaviin ratkaisuihin. Korttelin ympäristötavoitteet saavutetaan muun muassa puun käytöllä rakennusten runkomateriaalina ja koko kohteen käytön aikaisella energiatehokkuudella.Koko tiedote:Lehdistötiedote 29.11.2012PDF 147,4KtLisätietoja:
Hannu Kasurinen, johtaja, Stora Enso Building and Living -liiketoiminta-alue, p. 02046 21222
Matti Mikkola, johtaja, Rakentamisen ratkaisut, Stora Enso Building and Living, p. 02046 21710
Timo Nieminen, varatoimitusjohtaja, SRV, p. 0201 455 244 Päivi Kauhanen, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Stora Enso Building and Living, p. 02046 21292
Taneli Hassinen, viestintä- ja markkinointijohtaja, SRV, p. 0201 455 200Kilpailuehdotusten kuvat ja esittely:http://media2.digtator.fi/digtator//public/992a1600fa9a485bdab6f5c72ee0f41e/view?folder_id=1005113www.woodcity.fiwww.storaenso.comwww.srv.fiWood City, voittanut ehdotus ”Stories”, Anttinen Oiva Arkkitehdit
Julkaistu 29.11.2012
Takaisin

Hae sivustolta: