Vuoden 2015 Ruusut As Oy Helsingin Maltalle

Yhdyskuntasuunnittelun seura ry. jakaa vuosittain Ruusut-tunnustuksen esimerkillisestä työstä suomalaisen yhdyskuntasuunnittelun hyväksi. As Oy Helsingin Malta Jätkäsaaressa edustaa taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää kaupunkiasumista. Helsingin Malta on Koti kaupungissa ry toteuttama asuinkerrostalo Jätkäsaaressa. Marraskuussa 2013 valmistunut talo on toteutettu ryhmärakennuttamismenettelyllä.
Malta-talon keskeisiä arvoja ovat yhteisöllisyys, viihtyisyys ja ekologisuus. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa yhteisötiloja, jotka mahdollistavat asukkaiden arkisen vuorovaikutuksen ja yhteistyön. Talosta löytyy tiloja juhlille, harrastuksille ja saunomiselle. Rakentamisessa on toteutettu ratkaisuja, jotka säästävät energiaa pitkällä tähtäimellä.
Ratkaisulla on edelläkävijäluonne ja se on toteutettu asiansa osaavien ammattilaisten toimesta. Siinä yhdistyy ratkaisuja moniin nykyasumisessa oleviin ongelmiin.
Yhdyskuntasuunnittelun seura haluaa Ruusuilla kannustaa kaupunkisuunnittelun parissa toimivia avoimeen, asukkaiden ja elinkeinoelämän tarpeita kunnioittavaan suunnitteluun ja toteutukseen. Työssä tarvitaan sydämellään työskenteleviä suunnittelijoita ja aktiivisia kansalaisia, avointa päätöksentekoa ja valpasta mediaa.
Ruusut-tunnustuksen vastaanottaa As Oy Helsingin Maltan puolesta hallituksen puheenjohtaja Tuula Paalimäki 16.12.
Lisätietoja:
Lisätietoja:
Jouko Riipinen, Yhdyskuntasuunnittelun seuran puheenjohtaja, puh. 044 555 9796
Mikko Laukkanen, Yhdyskuntasuunnittelun seuran sihteeri, puh. 045 359 2920Julkaistu 16.12.2015
Takaisin

Hae sivustolta: