VUODEN 2014 LASIRAKENNE ON TURUN KIRJASTOSILTA

Kirjastosilta on avattu kevyelle liikenteelle joulukuussa 2013. Rakennesuunnittelusta on vastannut insinööritoimisto Pontek Oy ja arkkitehteina toimivat Hanna Hyvönen ja Teo Tammivuori.
Vuoden 2014 Lasirakenteen valintaraadissa toimivat arkkitehdit Tuukka Vuori (Playa Arkkitehdit Oy) ja Vesa Oiva (Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy) sekä Mauri Riikonen (Suomen Tasolasiyhdistys ry).
Turun Kirjastosilta ylittää Aurajoen kulttuurihistoriallisessa maisemassa. Kiistelty silta on jo voittanut Vuoden 2013 Betonirakenne palkinnon ja nyt on vuorossa Vuoden 2014 Lasirakenne tunnustus.
”Turun kirjastosilta on sovitettu hienosti kaupunkikuvallisesti arvokkaaseen maisemaan. Historiallisesti merkittävä ympäristö edellyttää korkeaa laatutasoa niin suunnittelun kuin toteutuksen suhteen. Turun kirjastosillan kaiteissa lasia on käytetty innovatiivisesti rakenteellisena osana. Lasikaide valaistuksineen on vahva arkkitehtoninen elementti joka luo sillalle oman selkeän identiteetin. Ratkaisu on vähäeleisyydessään puhutteleva, tyylikäs ja ajaton.” – sanovat arkkitehdit Vesa Oiva ja Tuukka Vuori.
Perusteluissa mainitaan myös tärkeänä osana Turun kirjastosillan julkinen asema ”juuri sitä mitä verorahoilla tuleekin rakentaan, julkisia, kauniita paikkoja kaikille”. Innovatiivinen lasin käyttö kaiteena on saanut paljon huomiota. Päivisin lasikaide on lähes huomaamaton ja iltaisin valaistus korostaa sillan kaunista muotoa.
Lasirakenteessa on käytetty 6mm+8mm+6mm karkaistua laminoitua rautaoksidivapaata kirkasta lasia. Pinnakaide koostuu 908 lasisäleestä, jotka toimivat kaiteen kantavana rakenteena.
Turun kirjastosillan tilaaja ja omistaja on Turun kiinteistöliikelaitos ja pääurakoitsijana toimi Insinööritoimisto Seppo Rantala Oy. Lasitoimituksessa on ollut mukana mm. kuopiolainen Lasilinkki Oy.Julkaistu 7.4.2014
Takaisin

Hae sivustolta: