Villa Valtanen on vuoden hirsirakennus

Puuinfo tiedottaa 10.11.2012:
Oululaisen arkkitehti SAFA Lauri Louekarin suunnittelema ja kiiminkiläisen Hirsisetin valmistama Villa Valtanen valittiin vuoden hirsirakennukseksi. Kunniamaininnan saivat Honkarakenteen kaupunkikohde Myllypuron Tara ja Honkatalojen Custom Home.
Hirsitaloteollisuus ry:n vuosittaisella kilpailulla halutaan esitellä suomalaisen hirsiarkkitehtuurin innovatiivisia ratkaisuja ja tuoda esille hirren monipuolisuutta. Valinnassa arvostetaan hirsimateriaalin luontevaa käyttöä ja rakennuksen antamaa myönteistä kuvaa hirsirakentamisesta.
Kilpailun tämänkertainen raati, arkkitehtuurin professori Jouni Koiso-Kanttila Oulun yliopistosta ja valtakunnallisen puurakentamisohjelman kehittämispäällikkö Markku Karjalainen työ- ja elinkeinoministeriöstä, valitsivat kolme parasta rakennusta 21 ehdotuksen joukosta.
Kilpailun taso oli raadin mukaan korkea, eikä voittajan valinta ollut helppoa. ”Hirsisetin valmistama lomamaja edustaa suomalaista puuarkkitehtuuria parhaimmillaan. Käsittelemättömät hirret ja mustat lautaverhouspaneelit saavat aikaan vahvan, kontrastisen sommitelman, jota hirren detaljointi ja liitokset koristavat tyylikkäästi”, professori Koiso-Kanttila toteaa.
Villa Valtanen on Lapin vaaramaisemaan suunniteltu 55,5 neliön kokoinen piilopirtti, joka sijaitsee Rovaniemen pohjoispuolella, kallion laella, erämaan rauhassa. Rakennus on jaettu luontevasti erilliseen tupaan, saunaan ja puuvajarakennukseen, joiden väliin jää terassi. Itse päärakennus koostuu kahdesta lohenpyrstönurkkaisesta hirsirungosta ja niiden väliin sijoittuvasta korkeasta tilasta. Taitavasti tehdyn ikkuna-aukotuksen avulla rakennus liittyy ja avautuu ympäröivään Lapin luontoon.
”Hirsi taipuu osaksi modernia arkkitehtuuria, kun sitä käsitellään sen omista lähtökohdista. Hirsirakenteisen seinän yksinkertaisuus on hyvä vastapaino nykyajan monimutkaisille ja monikerroksisille seinärakenteille”, Tkt, arkkitehti SAFA Lauri Louekari sanoo. ”Massiivinen hirsiseinä on pinnan ominaisuuksiltaan erityinen, sillä se sallii myös matalan huonelämpötilan”.
Lue koko tiedote:http://www.puuinfo.fi/ajankohtaista/hirsisetin-valmistama-moderni-piilopirtti-voitti-vuoden-2012-hirsirakennuskilpailunJulkaistu 13.11.2012
Takaisin

Hae sivustolta: