Turun Hirvensalon koulun suunnittelukilpailu on ratkennut

Hirvensalon koulun arkkitehtuurikutsukilpailun järjesti Turun kaupunki. Koulu tulee olemaan alueen magneetti ja keulakuva, jolla on omaleimainen, helposti lähestyttävä ja tunnistettava hahmo. Rakennuksen halutaan avautuvan kutsuvana ja talvi-iltoina valoisana lyhtynä Vanhan Kakskerrantien suuntaan.
Kilpailuun kutsuttiin kuusi toimistoa:
– Arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm Oy
– Arkkitehtitoimisto Heikkinen–Komonen Oy
– Arkkitehtitoimisto Järvinen & Kuorelahti
– työyhteenliittymä Arkkitehtitoimisto Sari Nieminen Oy ja Arkkitehtitoimisto Jari Lepistö Oy
– Arkkitehtuuritoimisto Sopanen–Svärd Oy
– Verstas Arkkitehdit Oy
Ehdotukset olivat hyvin erilaisia, mutta kaikissa niissä vaativa tilaohjelma oli ratkaistu raadin mukaan toimivasti.
Palkintolautakunta päätti valita yksimielisesti VERSTAS Arkkitehdit Oy:n ehdotuksen ”Avain” kilpailun voittajaksi. Voittajaehdotuksen takana olivat arkkitehdit SAFA Väinö Nikkilä, Jussi Palva, Riina Palva ja Ilkka Salminen VERSTAS Arkkitehdeilta.
”Ehdotusta leimaa syvä ymmärrys tehtävän sisällön ja rakennuksen käyttäjien työskentelyedellytysten kannalta merkityksellisten asioiden analysoinnista ja arvottamisesta oikeaan järjestykseen”, todettiin arvostelussa.
Palkintolautakunta ei asettanut muita ehdotuksia paremmuusjärjestykseen.
Uusi Lauttarannassa Vanhan Kakskerrantien varrella sijaitseva koulutalo tulee sisältämään tilat noin 500:lle vuosiluokkien 7–9 oppilaalle sekä vajaalle 300:lle vuosiluokkien 1–6 oppilaalle ja 140 päiväkotilapselle. Tällä hetkellä Hirvensalossa ei ole omia yläkoulutiloja. Lisäksi rakennukseen sijoitetaan kirjasto, nuorisotoimen tilat ja neuvola- ja kouluterveydenhoitotilat. Rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2016.
Kilpailijoiden valitsemana tuomariston jäsenenä toimi Pentti Kareoja. www.turku.fiArvostelupöytäkirjaPDF 3,9MtJulkaistu 13.9.2012
Takaisin

Hae sivustolta: