TEKin työmarkkinaselvitys on käynnissä – muista vastata kyselyyn!

On taas aika osallistua TEKin työmarkkinatutkimukseen. Tiedot arkkitehtien palkoista perustuvat  TEKin työmarkkinatutkimukseen osallistuvien jäsenten vastauksiin.  Mitä useampi SAFA/TEK -jäsen tutkimukseen osallistuu, sitä luotettavampaa ja tarkempaa tietoa arkkitehtien palkkatasosta saadaan. Vastaaminen on erittäin tärkeää.Työllisyyden, palkkojen ja muiden vuosittain seurattavien asioiden lisäksi tänä vuonna on mukana kysymyksiä työelämän laadusta. Tutkimuksessa on omat kysymykset palkansaajille, yrittäjille sekä työttömille. Osallistu tutkimukseen 10.11.2019 mennessä sähköpostiin saamastasi henkilökohtaisesta linkistä.

Edellisen, vuoden 2018 työmarkkinatutkimuksen mukaan asiantuntijoina työskentelevien arkkitehtien mediaanipalkka oli 4150 euroa kuukaudessa. Keskijohdossa työskentelevien mediaanipalkka oli 4997 euroa ja johdossa työskentelevien 6626 euroa. Vuonna 2018 valmistuneiden arkkitehtien mediaanipalkka oli noin 3600 euroa.

Lokakuun 2017 ja lokakuun 2018 välillä 68 prosentilla vastaajista palkka oli noussut. Palkka oli pysynyt ennallaan 20 prosentilla vastaajista ja 6 prosentilla palkka oli laskenut. Yleisimmät syyt palkankorotukselle olivat yleiskorotus ja henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva korotus.

Palkat vaihtelevat asuinalueen mukaan. Pääkaupunkiseudulla arkkitehtien mediaanipalkka oli 4465 euroa kuukaudessa, kun taas muualla Suomessa arkkitehtien mediaanipalkka oli 4000 euroa kuukaudessa.

Työmarkkinatutkimus tehtiin loka-marraskuussa 2018. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat työmarkkinoilla olevat TEK:n jäsenet.  Vastaajia oli noin 8200, joista arkkitehteja oli 219.

Lataa TEK:n työmarkkinatutkimus 2018

Hae sivustolta: