Tärkeintä suunnittelussa on inhimillisyys, empaattisuus ja monialaisuus – Bryggman-rahaston apuraha 2019 sisustusarkkitehti Jussi Laineelle

Jussi Laine.
Jussi Laine. Kuva: Jussi Aalto.

Vuoden 2019 Bryggman-rahaston apuraha 7 500 € myönnettiin 4.12.2019 sisustusarkkitehti SIO Jussi Laineelle (s.1985). Laine on pyrkinyt suunnittelutyönsä lisäksi edistämään alansa kehitystä näyttely- ja julkaisutoiminnan kautta. Leimallista hänen toiminnalleen on vuorovaikutteisuus, sisäsyntyinen monialaisuus ja pyrkimys asettaa kulloinenkin työ laajempaan kontekstiin. Laine pyrkii töissään suunnittelemaan ajallemme leimallista kertakäyttökulttuuria vastaan.

Laine on valmistunut sisustusarkkitehdiksi Aalto-yliopistosta, jossa hän on suorittanut myös maisema-arkkitehtuurin ja arkkitehtuurin opintoja. Lisäksi hän on suorittanut artesaanipuusepän opintoja Sastamalassa sekä sivuainekokonaisuuden kestävän kehityksen arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta Kööpenhaminan Kuninkaallisen taideakatemian arkkitehtuurikoulussa.

– Erityisesti minua lämmittää se, että saamani apuraha on juuri Bryggman-rahaston apuraha. Bryggman-säätiön edistämä monialainen suunnittelunäkemys on minulle ammatillisen ajattelun lähtökohta. Syvästi inhimillinen ja eläytyvä Erik Bryggmanin arkkitehtuuri on ollut minulle tärkeää jo pienestä pojasta lähtien, eikä vähiten Carin Bryggmanin ansiosta, Laine kommentoi.

Laine järjestää apurahallaan näyttelyn Galleria Lokalissa Helsingissä 7.–13.9.2020.

Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahaston apuraha jaetaan vuorovuosin Suomen arkkitehtiliitto SAFAn ja Sisustusarkkitehdit SIOn alle 35-vuotiaalle jäsenelle. Apurahan myöntämisen perusteena on luovaa suunnittelua ja tutkimusta edistävä työ. 

Tänä vuonna juryn muodostivat puheenjohtaja sisustusarkkitehti SIO Sanelma Hihnala, sisustusarkkitehti SIO Päivi Meuronen, sisustusarkkitehti SIO Lars Räihä ja arkkitehti SAFA Aarti Erkko.

Hae sivustolta: