Suomen uhanalaisin kulttuuriperintökohde -hakuun 11 ehdotusta



Europa Nostra Finlandin Suomen uhanalaisin kulttuuriperintökohde -hakuun tuli kaikkiaan 11 ehdotusta. Kohteet ovat:


Astuvansalmen kalliomaalaukset Ristiinassa
Erik Bryggmanin Turun uimahalli

Gustavsvärnin merilinnoitus Hangon edustalla

Helsinki-Malmin lentoasema

Entinen Isonsannan saha Porissa

Lauttasaaren vesitorni Helsingissä

Oskari Rajasen kortteli Lahdessa

Puu-Anttila, entinen Lohjan Yhteiskoulu

Rasmuksen tiilitalo Kokkolan Sokojan kylässä

Riuttalan Talonpoikaismuseo Kuopiossa

Villa Rana Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksella


Europa Nostran Finland valitsee uhanalaisimman kohteen kevään aikana ja lähettää sen ehdolle Europa Nostran ja Euroopan investointipankin instituutin Seitsemän uhanalaisinta kulttuuriperintökohdetta -ohjelmaan. Ohjelma kokoaa julkiset ja yksityiset yhteistyökumppanit etsimään kestäviä ratkaisuja seitsemän hankkeeseen valittavan eurooppalaisen kohteen pelastamiseksi.


Ehdotuksia tuhoutumisvaarassa olevista suomalaisista arvokkaista rakennuksista ja muistomerkeistä sai lähettää Europa Nostra Finlandiin huhtikuun loppuun saakka.

 Edellisen kerran Suomen uhanalaisin kulttuuriperintökohde -haku järjestettiin vuonna 2013. Tuolloin valituksi tuli Joensuussa sijaitseva hotelli–ravintola Wanha Jokela.


Europa Nostra Finland on kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostran paikallisyhdistys ja suomalaisten kulttuuriperintöjärjestöjen ääni Euroopassa. Europa Nostra on 42 maassa toimiva kansalaisjärjestö, joka tekee läheistä yhteistyötä Euroopan unionin, Euroopan neuvoston ja Unescon kanssa. Järjestö on mm. saanut tehtäväkseen jakaa EU:n vuosittaiset kulttuuriperintöpalkinnot oman palkinto-ohjelmansa yhteydessä.

Julkaistu 7.5.2015
Takaisin

Hae sivustolta: