Suomalaistoimisto on taas valittu Venetsian arkkitehtuuribiennaalin päänäyttelyyn

Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli on kutsuttu toukokuussa avautuvan Venetsian arkkitehtuuribiennaalin päänäyttelyyn. ’Freespace’-näyttelyn osallistujat on valinnut pääkuraattorikaksikko Yvonne Farrell ja Shelley McNamara.
Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli tunnetaan parhaiten Arabianrantaan kymmenisen vuotta sitten valmistuneesta Tila-loft-talosta, jonka 39 raakatilayksikköä asukkaat saivat itse suunnitella ja rakentaa valmiiksi. Samalla idealla toteutettava uusloft-talo valmistuu Kruunuvuorenrantaan ensi vuonna.
Muita Tallin tuoreita kohteita ovat Jätkäsaareen viime vuonna valmistuneet muusikkojen talo Jallukka ja kokeellinen Vihreistä vihrein -kerrostalo, jossa tutkitaan viherkattoja ja -julkisivuja urbaanissa, merellisessä ympäristössä. Nämä asuintalot toimisto teki tilaustyönä, mutta useat Tallin hankkeista ovat lähteneet liikkeelle osakasarkkitehtien Pia Ilosen ja Minna Lukanderin omasta aloitteesta ja ideoiden aktiivisesta eteenpäin viemisestä.
”Tämän vuoden teema ’Freespace’ sopii mainiosti ajattelutapaamme. Olemme aina pyrkineet luomaan tiloja, joihin voi syntyä mielenkiintoista elämää mahdollisimman vapaasti, oli kyse sitten vanhojen rakennusten uudesta elämästä tai uudisrakennuksista. Olemme kiertäneet yli 20 vuotta puhumassa tästä keskieurooppalaisissa seminaareissa, ja on hienoa saada äänemme nyt kuuluviin myös tällä kansainvälisellä areenalla”, iloitsee Pia Ilonen.
Joka toinen vuosi järjestettävän arkkitehtuuribiennaalin lähes nelikymmenvuotisen historian aikana suomalaisia on nähty päänäyttelyssä vain muutaman kerran. Viimeksi vuonna 2016 järjestettyyn biennaaliin sai kutsun Saija Hollménin, Jenni Reuterin ja Helena Sandmanin arkkitehtitoimisto. ’Reporting From the Front’ -biennaali käsitteli arkkitehtuurin yhteiskunnallista ja humanistista vastuuta. Myös tämän vuoden teema – tila ja ihmisten oikeus siihen – on vahvasti yhteiskunnallinen.
Arkkitehtuuri-ja muotoilutoimisto Tallin töihin voi tutustua Archinfon ylläpitämässä verkkopalvelussa ja toimiston verkkosivuilla.
Suomi on vahvasti läsnä tämän vuoden arkkitehtuuribiennaalissa. Suomen Aalto-paviljongin kirjasto-teemaisesta näyttelystä vastaa Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, ja Suomen arkkitehtuurimuseo on vetovastuussa pohjoismaisen paviljongin näyttelystä. Biennaalin oheisohjelma julkistetaan myöhemmin. Archinfo kokoaa verkkosivuilleen tietoja biennaalin suomalaisosallistumisesta.Julkaistu 2.3.2018
Takaisin

Hae sivustolta: