Sami Vikström ja Ark-house voittivat Ylöjärven ideakilpailun

Ylöjärven keskustan ideakilpailu on ratkennut. Voittajaksi valittiin Arkkitehtitoimisto Sami Vikström ja Ark-house arkkitehdit.

Ylöjärven keskustan ideakilpailu, 1. palkinto "Sidokset", Arkkitehtitoimisto Sami Vikström, Ark-house arkkitehdit

Ylöjärven keskustan ideakilpailu on ratkennut. Voittajaksi valittiin Arkkitehtitoimisto Sami Vikström ja Ark-house arkkitehdit ehdotuksellaan Sidokset. Kilpailulla haettiin ideoita keskustan kehittämiseksi ja asemakaavamuutoksen pohjaksi. Ideoita kaivattiin uusien asuin-, liike- ja palvelukiinteistöjen sekä liikenteen, jalankulkuympäristön ja korttelipuistojen kehittämiseen. Lisäksi kilpailualueelle tuli suunnitella uusi monitoimitalo.

Kaupunki kuvaa tiedotteessaan voittajatyötä idearikkaaksi ja kaupunkikuvaltaan korkeatasoiseksi. Ehdotuksessa on paljon puurakentamista ja näyttävä monitoimitalo. Julkiset kaupunkitilat ovat moni-ilmeisiä ja suunniteltu täydennysrakentaminen vahvistaa alueen luonnetta. 

Toisen palkinnon saivat OOPEAA Office for Peripheral Architecture ja Tmi Otto Samuli Heinonen työllään Kitara, taivas ja tähdet ja kolmannen palkinnon Mikko Siltanen, Elina Ahdeoja ja Mika Saarikangas ehdotuksellaan Kolmisointu

Arkkitehdit Paddar Tossavan ehdotus Bullerby ja Atelier Entropic sl:n The Neighborhood Junctions lunastettiin. Kunniamaininnan sai Arkkitehtityöhuone APRT:n työ Ylöjärvi 2030.

Tutustu arvostelupöytäkirjaan ja ehdotuksiin kilpailukalenterissa.

 

Ylöjärven keskustan ideakilpailu, 1. palkinto ”Sidokset”, Arkkitehtitoimisto Sami Vikström, Ark-house arkkitehdit
Ylöjärven keskustan ideakilpailu, 1. palkinto ”Sidokset”, Arkkitehtitoimisto Sami Vikström, Ark-house arkkitehdit

 

Ylöjärven keskustan ideakilpailu, 2. palkinto ”Kitara, taivas ja tähdet”, OOPEAA

 

Ylöjärven keskustan ideakilpailu, 3. palkinto ”Kolmisointu”, Mikko Siltanen, Elina Ahdeoja, Mika Saarikangas

Hae sivustolta: