Safan vuoden 2024 apurahat ja avustukset haettavina

Safan rahastoista on tänä vuonna haettavana liiton jäsenille ja opiskelijajäsenille yhteensä 12 000 euroa. Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahaston apuraha 7 500 euroa on Safan nuorten jäsenten haettavana.

Safan rahastoista on tänä vuonna haettavana liiton jäsenille ja opiskelijajäsenille yhteensä 12 000 euroa. Apurahojen, kannustuspalkintojen ja avustusten saajista päättää Safan hallitus.

Vuosittain vaihtuvista nimikkorahastoista on vuorossa vuonna 1966 perustettu Viljo Revellin rahasto, jonka tarkoituksena on tukea rakennustaidetta edistävää työtä myöntämällä opinto-, tutkimus- ja matka-apurahoja.

Lisäksi on haettavana apurahoja avustus- ja kannustusrahastosta. Rahaston tarkoituksena on edistää liiton tarkoituksen mukaisesti ihmisen ympäristösuhteita eheyttävää ja yhdyskuntarakenteita parantavaa rakennustaidetta jakamalla kannustuspalkintoja. Rahasto tukee myös terveydellisistä syistä tai työttömyyden tai muiden vastaavien seikkojen vuoksi taloudellisiin vaikeuksiin joutuneita arkkitehteja ja heidän perheitään.

 

Bryggman-apuraha Safan nuorten jäsenten haettavana

Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahaston apuraha 7 500 euroa julistetaan Safan nuorten jäsenten haettavaksi. Apuraha myönnetään arkkitehdille, joka täyttää tänä vuonna enintään 35 vuotta ja on hyväksytty Safan jäseneksi viimeistään 6.6.2022 pidetyssä hallituksen kokouksessa.

Apurahan saajaksi valitaan arkkitehti tai arkkitehtiryhmä, joka on ansioitunut luovan arkkitehtuurin alueella tai jonka hakemuksessaan esittämä työsuunnitelma edistää luovaa arkkitehtuuria suunnittelun tai tutkimuksen näkökulmasta.

 

Hae apurahoja 5. elokuuta mennessä

Apurahojen hakemiseen ei ole määrämuotoista lomaketta, mutta hakemuksen tulee sisältää: selvitys haettavan apurahan käyttötarkoituksesta ja perustelut; haettavan apurahan summa ja mahdollisesti mistä rahastosta apurahaa haetaan; mahdolliset muut samaan tarkoitukseen saadut apurahat; listaus mahdollisista muista viimeisen viiden vuoden aikana myönnetyistä apurahoista sekä lyhyt cv- tai referenssilista (portfolio tarvittaessa).

Hakemukset perusteluineen ja liitteineen tulee toimittaa maanantaihin 5.8.2024 mennessä Safan koulutus- ja tutkimustoimikunnalle osoitettuna osoitteeseen Safan toimisto, Hämeentie 19A, 00500 Helsinki tai sähköpostitse koulutus@safa.fi.

Safan hallitus päättää apurahojen jakamisesta elokuun kokouksessaan.

 

Lisätietoja: Safan koulutus- ja tutkimustoimikunnan sihteeri, erityisasiantuntija Pia Selroos, pia.selroos@safa.fi

Hae sivustolta: