SAFA-TEK -yhteisjäsen: Tietoa työntekijälle poikkeustilanteessa

Koronavirus asettaa työpaikat uudenlaisen haasteen eteen. Keskeistä on nyt toimia yhdessä ja kantaa vastuu yhteiskunnan sekä oman työpaikan terveydestä ja tulevaisuudesta.

Jos työskentelet yksityisellä sektorilla: Tutustu TEKin ja muiden YTN-liittojen asiantuntijoiden työstämään päivittyvään ”Koronaviruksesta kysyttyä” -tietopakettiin.

Jos työskentelet julkisella sektorilla, katso JUKOn sivuilta tietoa liittyen koronavirukseen.

Jos olet opiskelija ja sinulla on kysymyksiä koronatilanteen vaikutuksesta kesätöihisi, katso opiskelijoiden korona-ukk-artikkeli.

Jos asiasi koskee omaa työttömyysturvaasi irtisanomis- tai lomautustilanteessa: Katso KOKO-kassan korona-UKK. Voit olla myös itse yhteydessä KOKO-kassaan näissä asioissa.

Mikäli toimit yrittäjänä, tutustu SYT-kassan ohjeisiin. SYT-kassan puhelinneuvonta palvelee ma–to klo 9–11 numerossa 09 622 4830.

Mikäli et löytänyt vastausta, niin erityisesti liittyen oman organisaationne tilanteeseen, ole yhteydessä työpaikkasi luottamusmieheen.

SAFA-TEK -yhteisjäsenenä voit olla yhteydessä myös TEKin lakimiehiin: (09) 22912345 (ma–pe klo 9.00–12.00) Huomioithan, että kysymyksiä tulee tällä hetkellä todella paljon, siksi toivomme, että tarkistat ennen yhteydenottoa löytyisikö vastaus jo yllä mainittujen linkkien takaa tai onko työpaikkasi luottamusmies jo selvittämässä asiaa.

Koronaviruksen vuoksi TEKin kaikki kevään koulutus- ja seminaaritilaisuudet on siirretty syksyyn tai muutettu webinaareiksi. Olemme olleet yhteydessä kaikkiin jo tilaisuuksiin ilmoittautuneisiin.

Lue lisää TEKin sivuille päivitettävästä artikkelista: https://lehti.tek.fi/korona

Hae sivustolta: