SAFA myöntää Otto-Iivari Meurman -palkinnon Jyväskylän kaupunkisuunnittelun kehittäjälle, TkT Leena Rossille

Leena Rossi. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen.

Suomen Arkkitehtiliitto (SAFA) myöntää tämänvuotisen  Otto-Iivari Meurman -palkinnon Jyväskylän kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöjohtajalle, arkkitehti, tekniikan tohtori Leena Rossille. Palkinto myönnetään Arkkitehtipäivillä 6.5. Rossin merkittävästä ja vaikuttavasta työstä arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun kehittämiseksi, Jyväskylässä ja valtakunnallisesti.

Legendaarisen yhdyskuntasuunnittelijan, Otto-Iivari Meurmanin, mukaan nimetty vuotuinen palkinto myönnetään arkkitehdille tai arkkitehtiryhmälle, joka on merkittävästi vaikuttanut hyvän elinympäristön aikaansaamiseksi.

Leena Rossi on työskennellyt Jyväskylän kaupungin eri tehtävissä 20 vuotta.

“Jyväskylän kaupunkisuunnittelussa on luotu edellytyksiä useiden esimerkillisten kaupunkikehityshankkeiden toteuttamiselle. Kaupunkisuunnittelu on eri intressiryhmien tarpeiden ja toiveiden näkemyksellistä yhteensovittamista. Osaavan organisaationsa tuella työskentelevän Leena Rossin analyyttinen, asiantunteva ja rakentava tapa lähestyä osapuolia on kannustavaa ja aina paremman ympäristön luomiseen innostavaa”, palkintolautakunnan puheenjohtaja Asko Takala perustelee valintaa.

Kaupunkisuunnittelu on eri intressiryhmien tarpeiden ja toiveiden näkemyksellistä yhteensovittamista.

Leena Rossin työ näkyy myös siten, että Jyväskylässä kaupunkisuunnittelun ja kiinteistökehityksen prosessit ovat sujuvoituneet. Aidolla vuorovaikutuksella on saatu tuloksia, joihin voidaan sitoutua. Rossi onkin todennut eräässä haastattelussa, että ”ihmisten kohtaamista ei pidä pelätä eikä saa piiloutua minnekään kaupunkimallien taakse.”

”Kaupunkisuunnittelijan täytyy katsoa kauas hahmottaakseen suuria kokonaisuuksia. Leena Rossi osoittaa, miten samalla voi myös ymmärtää pienten asioiden merkityksiä niihin takertumatta. Tämä kyky on tuonut Leena Rossille arvostusta myös useissa luottamustehtävissä, missä hän on aktiivisesti edistänyt arkkitehtuurin ja yhdyskuntasuunnittelun kehitystä Suomessa”, Asko Takala kertoo.

Leena Rossi on toiminut muun muassa  SAFAn puheenjohtajana vuosina 2015–2017 ja Alvar Aalto -säätiön hallituksen puheenjohtajana vuosina 2017–2018.

Lisätietoja Otto-Iivari Meurman-palkinnosta ja edellisten vuosien palkinnon saajat TÄSTÄ LINKISTÄ.

Hae sivustolta: