Rakentamisen Ruusut 2012 Kaisa-talolle ja Paviljongille

Helsingin Rakennusvalvontaviraston tiedote 22.1.2013:
Helsingin rakennuslautakunnan järjestyksessään 18. vuotuinen tunnustuspalkinto, Rakentamisen Ruusu, jaettiin 22.1. Ruusu ojennettiin kahdelle kohteelle, Kaisa-talolle ja WDC-Paviljongille. Molemmat ovat samalla kertaa aktivoineet ja eheyttäneet kaupunkitilaa. Hankkeet ovat onnistuneet, joko tilapäisellä tai pysyvällä tavalla, luomaan kaupunkilaisille avoimia, helposti saavutettavia ja arkkitehtonisesti mielenkiintoisia puitteita.
Helsingin yliopiston keskustakampuksen kirjasto, Kaisa-talo, täydentää hektistä ja monelle vain liikkumisen ympäristönä toiminutta kaupunkitilaa. Kirjasto rauhoittaa pelkällä olemassaolollaan ja tuo kaupallisen ja viihteen tarjonnan oheen sivistyksen lähteen. Perinteisistä julkisivumateriaaleista, punatiilestä ja lasista, rakennettu kirjasto edustaa arkkitehtonisesti rohkeaa muodonantoa. Se sulautuu Kaisaniemenkadun kaareutuvaan katumaisemaan ikään kuin se olisi kuulunut urbaaniin miljööseen jo vuosikymmenten ajan. Kirjaston arkkitehtuuri on ajatonta. Sisätiloiltaan rikas kirjastorakennus tarjoaa käyttäjilleen laadukkaan ja silmiä hivelevän ympäristön sekä kauniit puitteet uppoutua opintoihin.
Paviljonki aktivoi ja täydensi Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välistä tyhjää kaupunkitilaa ja loi puitteet kaupunkilaisten uudenlaiselle kesäiselle olohuoneelle. Paikka tarjosi World Design Capital 2012 -vuoden kesäksi avoimen tilan työpajoille, keskustelusarjoille sekä monenlaiselle muulle toiminnalle ja kohtaamisille.
Rakennuslautakunta jakoi myös kolme kunniamainintaa. Ne saivat Ruotsalaisen teatterin (Svenska Teatern) peruskorjauksen rakenteellisen ja teknillisen toteutuksen suunnittelijaryhmä; Kampin kappeli ja Osakeyhtiö Vilholan jälkiasennushissit.Julkaistu 23.1.2013
Takaisin

Hae sivustolta: